2021/08/03
Ultima ora:
Acasa | Articole | Principiile salarizarii pentru politisti

Principiile salarizarii pentru politisti

antetNesecret
Nr. 592 / 17.08.2015

Principiile salarizării pentru polițiști

Azi 14.08.2015, la sediul M.A.I., au fost prezentate principiile care vor sta la baza anexei specifice familiei ocupaționale apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Astfel, plaja salarială a veniturilor nete se dorește să fie încadrată la un raport de 1 la 3, pentru toate categoriile de polițiști.

Mai mult, se dorește stabilirea unui criteriu specific de salarizare și anume, salariul de grad care să aibă în vedere o sumă cuprinsă între 50-100 lei pentru fiecare grad.

O altă certitudine este că toate sporurile, indemnizațiile și majorările existente, se vor menține și pentru viitor.

Ca elemenete de noutate, se dorește stabilirea unor ajutoare pentru ieșirea la pensie, dar care să se raporteze la vechimea în sistem și nu la vârstă. În plus, se dorește introducerea în proiectul de lege a unei sume egale cu până la 6 salarii minime brute pe economie pentru efectuarea concediului de odihnă. Acest aspect ar reprezenta o îndreptare a unei discriminări care s-a făcut prin introducerea criteriului contractului individual de muncă în legea actuală care reglementează acordarea voucherelor de vacanță.

Pentru agenții de poliție s-a eliminat discriminarea privind acordarea unui spor de studii superioare, astfel că de la 01.01.2016 se dorește crearea a două grile de salarizare pentru agenții cu studii medii și pentru cei cu studii superioare, indiferent de instituția de învățământ superior absolvită.

Totodată, trebuie menționat că aplicarea noii legi a salarizării se va efectua etapizat, până în 2018.

Anexa care va conține toate aceste reglementări urmează să fie însușită de către vicepremierul pentru siguranță națională, ministru al afacerilor interne, Gabriel Oprea, iar mai apoi Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, în calitate de inițiator, va avea ultimul cuvânt de spus.

Ne punem speranța că guvernanții vor înțelege nemuțumirea actulă a agenților de poliție, care s-au săturat de discriminări și de diferențe injuste, în privința salarizării în comparație cu ofițerii de poliție.

Scroll To Top