2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | Pozitia SNAP ramane ferma

Pozitia SNAP ramane ferma

Antet-SNAP Nesecret

Nr. 12595  / 01.08.2017

 COMUNICAT

            Sindicatul Național al Agenților de Poliție a adus în atenția angajatorului și a societății civile, problemele reale ale polițiștilor, considerând că doar printr-o transparență totală pot fi găsite soluții, astfel încât să beneficiem de serviciile unei poliții performante.

          Asistăm, din nou, la un circ mediatic, pornit de la o serie de evenimente dramatice, care au ca victime polițiști, a căror principală ,,vină” este aceea că au încercat să-și facă datoria, într-un sistem bolnav.

          Se pare că doar atunci când moare unul dintre noi, apar la iveală și problemele Poliției Române, care de altfel nu sunt importante pentru societate, doar când ne conducem pe ultimul drum un frate-coleg, se gândesc și cei aflați la putere la nevoile polițiștilor.

          Organizația noastră a încercat în permanență să prezinte lucrurile așa cum sunt în realitate, cu bune, dar mai ales cu rele, fie ele de natură salarială, sau privind dotarea, condițiile de muncă, lipsa de personal, managementul defectuos, abuzuri și altele.

          Problemele Poliției Române vin din interior, șefii care s-au perindat pe la conducere nu au fost în stare să le rezolve, au acceptat sume insuficiente la buget, au menținut și mențin un sistem în care ei au avut parte de avantaje personale, în timp ce angajații au avut de pierdut.

          SNAP a afirmat public că pensia, fie ea specială, militară, parlamentară sau de altă natură, nu poate să depășească sub nicio formă salariul, dar trebuie să recunoaștem că unii șefi, profitând de unele ,,portițe” din Legea Pensiilor Militare, au trecut pe funcții, au beneficiat de anumite sporuri și au făcut diverse artificii, ajungând la pensii care depășesc cu mult salariul și chiar limita bunului simț.

          Delegația SNAP prezentă la întâlnirea cu primul-ministru Tudose, a discutat cu șeful Guvernului despre principalele probleme, primind de la acesta informații pozitive, referitoare la o majorare salarială de aproximativ 15% pentru polițiști prin emiterea unei OUG, încadrarea de personal, achiziționarea de autospeciale noi, precum și faptul că nu se modifică Legea Pensiilor Militare.

           Contrar acestor lămuriri primite de la premier, de câteva zile, în mijloacele mass-media apar pe rând cele două doamne ministru, Carmen Dan și Lia Olguța Vasilescu care declară că se lucrează intens, la modificarea condițiilor de pensionare pentru polițiști.

          Suntem de acord că legile după care funcționează Poliția Română și Poliția de Frontieră trebuie modificate, îmbunătățite sau chiar schimbate, trebuie avute în vedere condițiile grele în care lucrează polițiștii, riscurile la care se expun, dar și o diferențiere clară în ceea ce privește lucrătorii din birouri comparativ cu cei din operativ, din stradă.

Nu este corect, legal și nici moral, ca un polițist care stă în birou, vara la aer condiționat și iarna la căldură, să primească aceleași sporuri, condiții de pensionare și alte drepturi, la fel ca un coleg care este nevoit să îndure tot ce implică munca din teren.

Cu riscul că ne repetăm, amintim că reformarea reală a Poliției Române este o necesitate, că acum când vorbim de un deficit de personal (aflat în creștere după zvonul ca se modifică legea pensiilor), putem reduce numărul celor din structurile suport, transferându-i în operativ unde e nevoie de oameni.

 Trebuie făcută, odată pentru totdeauna, diferențierea între polițiștii adevărați, care poartă pistol la brâu și cei care sunt polițiști doar cu numele și care în realitate sunt ingineri, medici, artiști, șoferi, ospătari etc., dar sunt adăugați la numărul total, atunci când se vorbește de ,,forțele poliției”.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție nu este organizație duplicitară, nu a făcut și nu va face compromisuri, nu își va trăda membrii, prin aranjamente cu angajatorul sau jocuri politice.

 BIROUL EXECUTIV CENTRAL

UNITI VOM FI PUTERNICI!  S.I.

Scroll To Top