2021/10/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | Pozitia oficiala S.N.A.P.

Pozitia oficiala S.N.A.P.

Nesecret
12.03.2021

C O M U N I C A T
Poziția oficială S.N.A.P.

                    În ultima perioadă de timp au fost prezentate în mijloacele mass-media mai multe evenimente în care au fost implicați polițiști, iar o parte dintre acestea, au fost asociate cu imaginea Sindicatului Național al Agenților de Poliție, lăsând să se înțeleagă că organizația ar avea legătură cu incidentele respective.

                    Totodată, prin prezentarea parțială a unor materiale sau a unor declarații publice, au fost transmise informații trunchiate, ori incomplete, fapt ce a generat o serie de interpretări, motiv pentru care suntem nevoiți să facem următoarele precizări:

  1. Domnul Șeicaru Viorel, a ocupat diverse funcții de conducere la nivel local și central, în cadrul organizației, fiind un foarte bun sindicalist, implicându-se personal și având un rol activ în lupta sindicală,  participând la majoritatea acțiunilor de protest și până în prezent nu a comis niciun fel de abateri și nu a primit nicio sancțiune pe linie sindicală. Având în vedere faptul că în prezent acesta are calitate de inculpat într-un dosar penal, chiar dacă faptele pentru care este suspectat nu au legătură cu funcțiile și competențele sale sindicale, Biroul Exeutiv Central a hotărât suspendarea sa până la pronunțarea instanței, în conformitate cu prevederile statutare.  
  2. Referitor la principalele proiecte aflate pe agenda de lucru a sindicatului, acestea vizează Proiectul de reorganizare a Poliției Române, Proiectul de reformare a structurii de psihologie din Ministerul Afacerilor Interne, Proiectul privind acordarea unitară a unor sporuri și alte proiecte organizatorice, documente întocmite de SNAP și care au fost înaintate angajatorului.  În mod special, menționăm faptul că Sindicatul Național al Agenților de Poliție nu a făcut nicio solicitare de modificare a Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat și că toate demersurile efectuate, indiferent de natura lor, au ca scop îmbunătățirea condițiilor de muncă și de plată pentru membrii săi.

                    Suntem conștienți că un sindicat al agenților de poliție deranjează pe mulți, am știut acest lucru încă de la înființare, ne-am obișnuit să fim ținta unor atacuri dar acestea ne-au făcut mai puternici, am demonstrat că suntem o forță și că ne putem organiza și fără șefi.

        Cei care au încercat să lovească în SNAP, nu au reușit și asta datorită faptului că am fost și suntem uniți, iar membri noștri, polițiști și polițiști de frontieră, au capacitatea intelectuală și puterea necesară să învingă orice dușman.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top