2021/04/17
Ultima ora:
Acasa | Articole | Politistul in misiune, rasplatit c-o „acadea” , iar frontiera, nu e “frontiera” pentru toata lumea!
Politistul in misiune, rasplatit c-o „acadea” , iar frontiera, nu e “frontiera” pentru toata lumea!

Politistul in misiune, rasplatit c-o „acadea” , iar frontiera, nu e “frontiera” pentru toata lumea!

05.10.2018

C O M U N I C A T

Poliţistul în misiune, răsplătit c-o „acadea” ,

iar frontiera, nu e “frontieră” pentru toată lumea!

Fluxul de migranţi de la graniţa de vest, a impus întărirea dispozitivelor de supraveghere a frontierei, astfel că, M.A.I. a dispus ca poliţişti din cadrul I.P.J. Timiş să desfăşoare activităţi specifice lucrătorilor poliţei de frontieră . De aproximativ 2 ani, lucrători ai I.P.J. Timiş prestează muncă impreuna cu colegii din poliţia de frontieră, doar că nu beneficiază de aceleaşi drepturi. SPORUL DE FRONTIERĂ este tocmai ceea ce îl răsplăteşte pe lucrătorul care desfăşoară activităţi specifice. Mai mulţi poliţişti din cadrul I.P.J. Timiş, care desfăşoară activităţi cu specific muncii de frontiera, au solicitat S.N.A.P.-Biroul Teritorial Timiş, să-i sprijine în demersul legal către I.P.J. Timis, astfel încât, să le fie acordată INDEMNIZAŢIA DE FRONTIERĂ, în cuantum de 20%, aşa cum prevede OMAI S/7/2018-Anexa 7.

Cristian Danciu, Preşedinte S.N.A.P. -Biroul Teritorial Timiş si Vicepresedinte S.N.A.P. Romania a solicitat conducerii I.P.J. Timis sa acorde indemnizatia de frontiera politistilor “trimisi” sa desfasoare activitati pe frontiera. Cum era de aşteptat, I.P.J. Timis a solicitat punct de vedere la I.T.P.F. Timisoara, I.G.P.R. si M.A.I.

M.A.I. a emis un punct de vedere prin care recunosc faptul că, conform OMAI S/7/2018, putem beneficia de acest spor! Dar, pentru că există un mare “DAR”, conform O.U.G. 104/2001, de acest drept beneficiază DOAR poliţiştii de frontieră. Cu “dar” şi “doar” poliţiştii de la I.P.J. Timis, care se deplaseaza in interesul serviciul pe la toate punctele de trecerea a frontierei din jud. Timis, sunt discriminaţi.
Păi, domnilor din conducerea .IP.J. Timiş, nu consideraţi că în virtutea sprijinului concret  în activitatea din frontieră, trebuie să vă “bateţi” pentru drepturile lucrătorilor pe care, cu generozitate, îi deplasati in interesul serviciului acolo?!

Domnilor din M.A.I., dacă un miner este ajutat în munca lui, ajutorul său este plătit la fel ca vânzătoarea de pâine?Ori, minerul mănâncă salam, iar ajutorul său iaurt!? Dacă legile sunt făcute strâmb, ce-aţi făcut să le-ndreptaţi?

“Bref”: când e vorba de muncă, poliţiştii pot presta munci care nu intră în atribuţiile lor, dar când e vorba de plata muncii, angajatorul “zgârmă” la tolba cu legile, făcute parcă împotriva celor ce muncesc. De ce trebuie să ne căutăm dreptatea în instanţă, de fiecare dată când,  sistemul pe care-l slujim parcă e împotriva noastră????!

Parcă şi “majorările”, sunt făcute tot să ne umilească. Ce să spună poliţistul despre ultima “acadea” în plus primită cu surle şi trâmbiţe!? Poliţistul detaşat, delegat precum si cand se deplaseaza in interesul misiunii primeşte în plus, la diurna de 17 lei, mai mult decat “generoasa” suma de 3 lei, după ce guvernul s-a scremut de H.G. 714/2018. Vă daţi seama cât huzur pe poliţist?!

Şi dacă tot trebuie să aplaudăm pentru grija de ne-o purtaţi, o vom face, dar, doar după ce veniţi să exersaţi 14 ore de muncă la frontieră, iar când vă “ghiorţăie” maţele de foame, vă oferim o acadea cu aromă de sărăcie, cu care faceţi…… ce ştiţi.

EPILOG : “Vai de cel ce isi zideste casa cu nedreptate si odaile, cu nelegiuire; care pune pe aproapele sau sa lucreze degeaba, fara sa-i dea plata”

P.S. Atasam raspunsul M.A.I. impreuna cu o imagine “graitoare” a efectelor unei acadea….

Scroll To Top