2020/10/20
Ultima ora:
Acasa | Articole | Politistii trebuie protejati!

Politistii trebuie protejati!

Nesecret

19.08.2020

C O M U N I C A T

Polițiștii trebuie protejați ! –

Sindicatul Național al Agenților de Poliție dorește să readucă în atenția publică o problemă pe care am mai reclamat-o în repetate rânduri, cea referitoare la protecția polițiștilor împotriva infectării cu virusul SARS COV2.

Suntem în continuare în plină pandemie, starea de urgență a fost înlocuită cu cea de alertă, apoi prelungită, pericolul infectării cu noul coronavirus persistă, fapt demonstrat de statisticile zilnice, iar în toată această perioadă polițiștii s-au aflat în prima linie.

Ne referim la acei polițiști care si-au luat în serios menirea, care își riscă viața la datorie, nu la acei șefi care stau feriți prin birouri și care dau ordine prin stație sau telefon de teamă să nu se infecteze. Nu aceasta ar fi cea mai gravă problemă, dar nici măcar nu i-a interesat de oamenii din subordine, cei din stradă, pentru care trebuiau elaborate și aplicate proceduri de stopare a răspândirii bolii în rândul angajaților.

Din păcate, nici cei aflați la conducerea Ministerului Afacerilor Interne nu au înțeles importanța asigurării unor echipamente performante de protecție, condiții speciale de cazare și tratament pentru angajații suspecți de Covid 19, iar de stimulentele financiare nici nu mai vorbim.

În aceste condiții extreme, atragem atenția factorilor decidenți din Poliția Română să dispună toate măsurile care se impun, pentru ca polițiștii să nu devină emisarii Direcției de Sănătate Publică, să fie trimiși la subiecții confirmați pozitiv, fără echipament de protecție, așa cum ne-au fost semnalate cazuri de la membrii noștri din țară.

Am aflat de cazuri grave în care polițiști, chiar șefi, știind că sunt suspecți de infectare cu coronavirus, au ignorat dispozițiile legale și au participat la activități comune cu alți polițiști în perioadele în care ar fi trebuit să intre în autoizolare. Organizația noastră a intervenit punctual, pe plan intern, dar nu am făcut publice aceste cazuri pentru a nu strica mai rău imaginea instituției, care oricum nu este cea mai bună.

Polițiștilor le adresăm rugămintea de a face tot ce le stă în putere pentru a se proteja, cu toate mijloacele pe care le au la îndemână și prin păstrarea distanței, deoarece virusul nu ocolește pe nimeni.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top