2020/06/03
Ultima ora:
Acasa | Articole | Politistii sunt din nou in doliu

Politistii sunt din nou in doliu

  C O M U N I C A T

Polițiștii sunt din nou în doliu

Marea familie a polițiștilor din România este din nou îndoliată…

Asistăm neputiincioși la pierderea unor colegi polițiști, a căror singură vină este aceea că au vrut să-și facă datoria, de data aceasta este vorba despre agentul șef Amariei Cristian, de la Postul de poliție Recaș din județul Timiș, în vârstă de 44 de ani, tatăl a doi copii, care a fost împușcat mortal de un infractor în ziua de 02.06.2019.

          Considerăm că, pe lângă nenorocitul care a tras asupra polițistului, în egală măsură sunt vinovați și cei care au condus de-a lungul timpului Ministerul Afacerilor Interne și Poliția Română, situația nefericită a colegului nostru de la Recaș nefiind una singulară.

          Trebuie subliniat faptul că nu s-a ajuns aici peste noapte, această situație s-a creat în timp, iar la ea au contribuit atât cei care au condus instituția, dar și cei din clasa politică care, de fiecare data, au avut alte priorități, altele decât viața polițiștilor .

          Nimeni nu poate să afirme că nu se cunoșteau problemele din Poliția Română, deoarece, în ciuda faptului că ,,mizeria” din sistem a fost ascunsă mereu ,,sub preș” organizațiile sindicale și chiar și polițiști în nume propriu, au tras tot timpul semnale de alarmă, prezentând situația reală și problemele existente.

          În aceste momente nu credem că trebuie luate decizii pripite, prioritar este capturarea infractorului, iar apoi trebuie efectuată o analiză serioasă și argumentată care să se finalizeze cu dispunerea unor măsuri menite să stopeze repetarea acestui gen de tragedii.

          Sindicatul Național al Agenților de Poliție transmite condoleanțe familiei polițistului căzut la datorie, cu lacrimi în ochi și durere în suflet la pierderea unui frate-polițist și ne întrebăm din nou ,,câți dintre noi mai trebuie să moară?!”

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top