2019/10/15
Ultima ora:
Acasa | Articole | POLITISTII SE REVOLTA SI NU MAI SUPORTA CARENTELE MANAGERIALE

POLITISTII SE REVOLTA SI NU MAI SUPORTA CARENTELE MANAGERIALE

SINDICATUL-POLIŢIŞTILOR-DOLJ

Nr.148/26.05.2014

Către,
INSPECTORATUL DE POLITIE AL JUDETULUI DOLJ
Domnului comisar sef de politie Dr. Nicolescu Constantin
Inspector sef

Ca urmare a sesizărilor membrilor noştri, vă aducem la cunoştinţă deficienţele constatate în teren legate de activitatea de patrulare în patrule mixte, formate din poliţişti împreuna cu lucrători din cadrul Jandarmeriei.

În primul rând, reiterăm prevederile anexei nr. 1  la Dispoziţia I.G.P.R. nr. 643 din 05.12.2005, conform căreia patrularea este activitatea tactică poliţienească organizată, prin care se realizează prezenţa în teren a poliţiştilor, într-o anumită perioadă de timp pe un itinerar precis stabilit, în raport cu cerinţele situaţiei operative de pe teritoriul de competenţă. De asemenea, referitor la componenţa patrulelor, acelaşi act precizează că patrula pedestră se compune din cel puţin 2 poliţişti sau un poliţist însoţit de un student al Academiei de Poliţie sau un elev din şcolile de poliţie, sau un poliţist conductor cu câinele de însoţire, iar patrula auto execută  serviciul cu autoturisme special destinate, este formată din cel puţin doi poliţişti, din care unul va fi numit şeful acesteia. În componenţa patrulei pot fi incluşi şi studenţi ai Academiei de Poliţie ori elevi din şcolile de pregătire a agenţilor de poliţie. În aceste condiţii, considerăm că este necesar să reanalizaţi modul de constituire a acestor patrule mixte, date fiind diferenţele evidente de tactică şi strategie dintre structurile ce sunt implicate în astfel de activităţi.

Nu în ultimul rând, considerăm necesară stabilirea cu exactitate a atribuţiilor şi competenţelor fiecărui membru al acestor patrule mixte, indiferent de structura din care provin, pentru a asigura astfel o unitate de acţiune şi a evita orice fel de deficienţe de ordin organizatoric.

Vă ataşăm prezentei sesizarea semnată de 26 de poliţişti ai Secţiei 6 Politie Craiova – Compartimentul de Ordine si Siguranţa Publică, în care sunt descrise amănunţit deficienţele constatate de membrii noştri, cu rugămintea de a dispune măsurile ce se impun.

SINDICATUL POLITISTILOR DOLJ

Presedinte,
MACESANU ELVIS – DANIEL

 

ADRESA SECTIA 6 CRAIOVA

Scroll To Top