2021/06/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | Politistii se legitimeaza intre ei

Politistii se legitimeaza intre ei

Antet-SNAPNesecret

Nr. 12046 / 23.02.2017

 COMUNICAT

,,Polițiștii se legitimează între ei”

            ,,Polițiștii se legitimează între ei” – La prima vedere această afirmație pare desprinsă dintr-un banc cu polițiști, dar din nefericire acest fapt se întâmplă în realitate, la Inspectoratul Județean de Poliție Buzău.

            În dimineața zilei de 22 februarie 2017, în jurul orei 07.40, mă deplasam către locul de muncă, respectiv Poliția Municipiului Buzău, moment în care am avut parte de o surpriză. La aproximativ zece metri de sediul poliției, am fost acostat de un ,,coleg” de la serviciul resurse umane, în ținută civilă, care mi-a solicitat documentele pentru control.

            Dincolo de ridicolul provocat de imaginea unui polițist în uniformă, legitimat în plină stradă de către un civil, respectivul mi-a solicitat permisul de conducere și certificatul de înmatriculare al autoturismului personal, în condițiile în care eu mă deplasam pe jos.

            În prima fază am crezut că sunt subiectul unei farse, a unei glume pusă la cale de colegi, asta până când, un ofițer de la Poliția Rutieră mi-a comunicat că este vorba de o acțiune organizată ,,pe cadre”, care vizează polițiștii.

            Văzând că nu are motive să-mi solicite actele mașinii, eu fiind pieton în acel moment, colegul mi-a solicitat legitimația de serviciu pentru control.

Conștient de ridicolul situației și observând reacția trecătorilor, martori la scena legitimării polițistului de un civil, i-am prezentat legitimația pentru a termina cât mai repede acest circ, indignat și amuzat deopotrivă.

            Încercam să îmi imaginez ce gândesc cetățenii care zâmbeau văzându-ne; cred că își spuneau în sinea lor că s-au terminat infractorii si contravenienții și de aceea polițiștii nu mai au pe cine să legitimeze, fapt pentru care se legitimează între ei.

            Dincolo de partea amuzantă a acestei întâmplări, există o serie de efecte negative asupra imaginii polițistului, în percepția reprezentanților societății civile, care au așteptări mai mari de la noi, de la cei care au menirea de a-i apăra.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție a reclamat în repetate rânduri modul în care se efectuează unele controale, în special la dispozitivele de ordine publică și poliție rutieră, oameni în uniformă care sunt verificați și certați de civili, în stradă sub privirile oamenilor.

Încheiem cu speranța că aceste rânduri vor fi citite și de cei cu putere de decizie, iar pe viitor acest tip de controale vor fi efectuate așa cum trebuie, deoarece polițiștii nu sunt infractori !

UNITI VOM FI PUTERNICI!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top