2021/04/17
Ultima ora:
Acasa | Articole | Politistii santajati de sindicate

Politistii santajati de sindicate

Antet-SNAPCOMUNICAT
“Poliţiştii şantajaţi de sindicate ?!”

Pe adresa organizaţiei noastre, primim săptămânal o serie de sesizări despre abuzurile şi încălcările săvârşite de către aşa zişii „manageri” din poliţie. De această dată însă, am fost sesizaţi despre fapte ale unor aşa zişi „apărători ai drepturilor poliţiştilor”. Este vorba tocmai de organizaţiile sindicale şi profesionale ale poliţiştilor, care ar trebui să apere drepturile membrilor săi, dar care, culmea, recurg la practici de şantaj si ameninţare pentru a-si rotunji conturile.

în primul document ataşat, puteţi vedea cum un membru de sindicat al S.N.P.P.C., care a cotizat ani la rând, a avut un eveniment nefericit în urma căruia a avut nevoie de tratament medical şi a solicitat organizaţiei din care face parte un ajutor financiar. în momentul solicitării, pe cererea pe care a completat-o, cu caractere foarte mici, este strecurată o clauză ilgală prin care acesta se obligă să rămână în sindicat 4 ani în schimbul ajutorului de 800 lei. Prin asociaţia „Sf. Nicolae”, înfiinţată de S.N.P.P.C., se încearcă eludarea prevederile legale, respectiv Art. 3 al. 1 şi 3 din Legea Dialogului Social nr. 62/2011 „(1) Persoanele incadrate cu contract individual de munca, funcţionarii publici si funcţionarii publici cu statut special in condiţiile legii, membrii cooperatori si agricultorii incadrati in munca au dreptul, fara nicio ingradire sau autorizare prealabila, sa constituie si/sau sa adere la un sindicat. (3) Nicio persoana nu poate fi constransa sa faca sau sa nu faca parte, sa se retraga sau sa nu se retraga dintr-o organizaţie sindicala.” Dacă totuşi realizezi că acea clauză este ilegală şi te retragi din S.N.P.P.C., apare şantajul şi ameninţarea. Mai mult, se precizează într-una din aceste adrese că „pentru a vă sista reţinerea cotizaţiei către S.N.P.P.C. vă rugăm să returnaţi sumele primite “. De aici şi dovada că unele structuri financiare lucrează mână în mână cu S.N.P.P.C-ul cu scopul de a-i obliga pe poliţişti să rămână în sindicat.

Pe această cale vă informăm că printr-o simplă cerere depusă la secretariatul unităţii, fără prezentarea motivelor, vă puteţi retrage din orice organizaţie sindicală, profesională sau de altă natură. Sistarea reţinerii cotizaţiei pe statul de plată se face numai de către structurile financiare ale unităţii din care faceţi parte şi nu de S.N.P.P.C. iar dacă vi se vor mai cere returnarea ajutoarelor primite, cere-ţi-le şi voi returnarea cotizaţiei pe care aţi plătit-o lună de lună.

Biroul Executiv Central

Politistii santajati de sindicate_Page_2 Politistii santajati de sindicate_Page_3

 

Scroll To Top