2021/08/03
Ultima ora:
Acasa | Articole | POLITISTII NU SUNT KAMIKAZE!

POLITISTII NU SUNT KAMIKAZE!

Antet-SNAPNesecret
Nr. 11504 / 14.09.2016

POLITISTII NU SUNT KAMIKAZE!

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România îi încurajează pe poliţişti să denunţe abuzurile săvârşite de către superiori asupra lor şi lipsurile logistice cu care se confruntă în desfăşurarea activităţii. Vă prezentăm adresa pe care un agent a formulat-o către S.N.A.P., a cărui conducere a susţinut cauza colegului nostru în faţa conducerii I.G.P.R. şi D.G.P.M.B. .

,,Subsemnatul Popa Dragoş, angajat la secţia 24, în cadrul D.G.P.M.B., în funcţia de agent IV, funcţie ce nu corespunde cu vechimea mea, întrucât sunt angajat al M.A.I. din data de 1 mai 2012, vă aduc la cunoştinţă următoarele:

În data de 11.09.2016 m-am prezentat la serviciu, schimbul II, fiind desemnat să ies cu autospeciala, atât eu cât şi colegul meu, fiind singurele echipaje auto din teren pe secţia 24, zona Ferentari.

Din cauza defecţiunilor tehnice grave la cutia de viteze, sistemul de direcţie şi frânare, am refuzat atât eu cât şi colegul meu să ne desfăşurăm activitatea de serviciu cu autoturismele din dotare. În jurul orei 15, la sediul secţiei 24 s-a prezentat domnul comisar şef Manea Fănel, adjunct al comandantului secţei, căruia i-am comunicat problema şi împreună cu acesta am stabilit să ies alături de colegul meu cu o autospecială nouă de la serviciul proximitate. Am ieşit în teren, iar în jurul orei 14:30 am fost înştiinţat de către ofiţerul de serviciu să mă prezint de urgenţă la secţie. Odată ajunşi la secţie am luat legătura cu şeful de birou, domnul comisar şef Dincă Sorinel care ne-a comunicat verbal, atât mie cât şi colegului meu care a refuzat să patruleze cu autospeciala defectă, să predăm pistoalele, iar de la ora respectivă suntem liberi şi nu mai figurăm la serviciu. În locul nostru au fost chemaţi din timpul lor liber, alţi doi colegi cu atestat pentru a conduce autospecialele de poliţie, lucru care s-a şi întâmplat, aceştia ieşind în teren în locul nostru. Atât eu cât şi colegul meu am refuzat să plecăm acasă, rămânând la secţie. Văzând că refuzăm să plecăm acasă, atât adjunctul comandantului de secţie cât şi şeful de birou au trecut în buletinul postului faptul că am refuzat să patrulăm cu autospecialele cu defecţiuni tehnice, am fost trimişi în patrulă pedestră atât eu cât şi colegul meu.

Luni, 12 septembrie, la şedinţa de instructaj a schimbului a participat şi domnul comandant, comisar şef Vîja Mitică, care ne-a atenţionat verbal, atât pe mine cât şi pe colegul meu că ne este frică de muncă şi că am refuzat să plecăm cu autospecialele tocmai pentru a pleca în patrulă pedestră.

Menţionez că secţia 24 care asigură ordinea şi liniştea publică în zona cu cea mai crescută infracţionalitate din municipiul Bucureşti are în dotare un număr insuficient de autospeciale. Maşinile care sunt în dotarea biroului Ordine Publică sunt cu defecţiuni tehnice majore una dintre ele nedispunând nici de rampă funcţională, autospecialele au probleme grave la cutia de viteze, sistemul de frânare, direcţie, suspensii, fapt care pune în pericol viaţa atât a agenţilor de siguranţă publică şi patrulare cât şi a cetăţenilor, atunci când suntem trimişi la evenimente prin 112, în care dispoziţia 123 conform căreia conceptul de ordine publică, poliţistul cel mai apropiat de eveniment trebuie să se prezinte cât mai repede la faţa locului. Vă mai aduc la cunoştinţă că managerul secţiei are în dotare autospecială nouă, care nu-i pune viaţa în pericol.’’

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top