2020/07/12
Ultima ora:
Acasa | Articole | POLITISTII AMENINTATI CU DOSARE PENALE

POLITISTII AMENINTATI CU DOSARE PENALE

Antet-SNAP23.03.2017

COMUNICAT

POLITISTII AMENINTATI CU DOSARE PENALE

          In data de 16 martie 2017, in timp ce ne deplasam cu autocarul spre Bucuresti la protest, firmei de unde am inchiriat mijlocul de transport, din Mangalia, i s-au aplicat doua sanctiuni contraventionale cu amenda. Este trist ce se intampla, nu am vazut niciun coleg de la rutiera la protest, probabil sunt multumiti de salariu.

Totusi ne-am interesat si am aflat ca sanctiunile au fost aplicate de catre lucratorii din cadrul SPR Constanta, probabil trimisi la Mangalia, locatie de unde s-a plecat la Bucuresti si incepand cu data de 16, zilnic, acestia sunt in aceasta zona unde ,,nu iarta nimic”, probabil se vrea o contrabalansare a situatiei referitoare la alte judete unde se aplica avertismente.

De reliefat este faptul ca am primit multe sesizari de la politisti cu atributiuni pe linie de politie rutiera si nu numai, care ne intreaba daca este legal, corect ca sefii lor sa-i ameninte, cu plangeri penale in cazul in care vor purta banderola alba pe brat, daca vor aplica sanctiuni contraventionale cu AVERTISMENT si ne solicita sprijin in acest sens.

Dupa multe insistente (politistii se tem sa vorbeasca, unii ), am stabilit ca aceste amenintari vin din partea Sefului Politiei Rutiere Constanta, Comisar Sef de Politie Constantin Dancu, inginer de profesie pana dupa ’90, amenintari care se transmit in sistem piramidal in teritoriu, fiind cunoscut stilul acestuia de lucru si presiunea exercitata asupra subordonatilor.

Amenintarile sunt de genul: veti fi cercetati pentru ,,favorizarea infractorului”, ,,constituirea intr-un grup infractional” si pentru multe alte fapte inchipuite si inventate de acesta, daca aplicati avertismente sau purtati banderola alba.

Raspundem colegilor nostri ca prin ceea ce fac nu se incalca nicio lege, nu este nimic ilegal in initiativa lor si sugeram celor care lanseaza aceste amenintari sa se abtina deoarece se indreapta periculos de mult spre un mare abuz..!!

Domnule Dancu, inca nu v-am intrebat despre programul de lucru al politistilor rutieri (ies din tura la ora 22.00 si intra la ora 06.00), de politistii care fac naveta cu masinile personale de la zeci de km distanta, fara a beneficia de decontare, de volumul foarte mare de lucru (dosare penale, petitii, lucrari diverse), de numarul de procese verbale completate (amenzi) cu care fiecare politist trebuie sa vina din teren; am aflat ca aplicatia de implementare a activitatilor zilnice (inventia dumneavoastra), este deconectata intentionat, iar agentii care ies din schimb sunt dirijati in zona sediului SPR pentru a mai da cateva amenzi, pana la revenirea acestei aplicatii. Apropo, la Mangalia fara zece pv-uri (amenzi) nu au voie sa vina din teren, la Constanta cum este…!?

Promitem ca in viitorul foarte apropiat, Sindicatul National al Agentilor de Politie va solicita conducerii Politiei Romane sa raspunda afirmativ solicitarilor noastre de a veni in teritoriu, in strada, sa poarte un dialog responsabil, respectuos, constructiv, sincer cu lucratorii de politie si sa se convinga singuri de problemele cu care acestia se confrunta si de abuzurile, presiunile la care acestia sunt supusi.

Rugam ca abuzurile de orice fel sa ne fie aduse la cunostinta pentru a va oferi sprijinul necesar si nu uitati: Stimati colegi, daca voi nu va aparati drepturile, nimeni nu o va face…! Cu totii avem familii, rate de platit si multe alte necesitati…!

S.N.A.P.  BT  CONSTANTA

Uniti vom fi puternici!

Scroll To Top