2021/04/17
Ultima ora:
Acasa | Articole | Politia Romana trebuie sa evolueze
Politia Romana trebuie sa evolueze

Politia Romana trebuie sa evolueze

6.09.2019

C O M U N I C A T

  Poliția Română trebuie să evolueze

În data de 5.09.2019, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o ședintă de lucru la care au participat organizațiile sindicale și domnul ministru Mihai Viorel Fifor.

 S-au purtat discuții privind viitoarea ordonanță de urgență, în legatură cu mandatul șefilor și s-a creionat ideea că începând de la șefii de servicii în sus să fie prevăzut un mandat de patru ani cu posibilitatea prelungirii cu încă un an.

Referitor la aceste schimbări am bănuit, încă de la început, că vom întâmpina o rezistență de neimaginat atât de la o parte dintre șefi cât și din partea unor organizații.

Sperăm ca această ordonanță să intre în vigoare cât mai curând posibil, așa cum sperăm ca fișa postului modificată pentru polițiștii de proximitate să ajungă la ei pentru a nu mai vedea că sunt detașați pentru escortă, pentru paza de la intrările în sedii sau să plătească diferite facturi la niște șefi.

Totodată au fost abordate și alte subiecte referitoare la eliminarea discriminării dintre agenții de poliție și ofițerii de poliție la acordarea cuantumului chiriei, salarizare, dotare și altele.

Firesc și normal ar fi să schimbăm în totalitate statutul polițistului, să nu mai existe discriminări iar agenții de poliție care au studii superioare corespunzătoare să poată accesa anumite funcții în sistem.

S-a vorbit și de ghidul carierei polițistului dar această problemă este una veche și considerăm că trebuie să începem schimbarea de undeva, soluția propusă de noi fiind referitoare la reorganizare, la eliminarea funcțiilor neperformante, lucruri care nu sunt greu de realizat și nici nu necesită efort financiar.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top