2021/04/17
Ultima ora:
Acasa | Articole | Permanenta – o problema permanenta

Permanenta – o problema permanenta

Nesecret

din 31.01.2018

C O M U N I C A T

Permanența – o problemă permanentă

            Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie trage un semnal de alarmă cu privire la consecințele negative care rezultă din suspendarea acordării sporului de permanență, aspecte susținute și cu ocazia întâlnirilor directe cu cei aflați la conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

            Această problemă pornește chiar de la modul în care a fost aprobat Ordinul M.A.I. nr. 78/2017 privind condițiile de acordare a majorării salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne planificat să asigure continuitatea îndeplinirii atribuțiilor specifice, în afara programului normal de lucru, de la domiciliu, precum și activitățile pentru care se asigură continuitatea îndeplinirii atribuțiilor specifice.

            Greșeala aparține celor care au decis ca acest ordin să aibă aplicabilitate doar până la data de 31.12.2017, inclusiv a organizațiilor sindicale care au semnat și astfel și-au dat acordul pentru acordarea unui drept legal pe termen limitat, fără a se lua în discuție necesitatea emiterii unui nou ordin în anul 2018.

            Reprezentanții angajatorului – M.A.I. ne-au transmis că, în compensație, pentru pierderea sporului de permanență (40%) s-a acordat o majorare a sporului de suprasolicitare neuro-psihică în cuantum de 5%, fapt ce nu este deloc mulțumitor în accepțiunea noastră, întrucât vorbim despre drepturi legale diferite.

            Chiar dacă partenerii de dialog social ne-au dat dreptate cu privire la argumentația legată de necesitatea prelungirii/acordării sporului de permanență, aceștia au ridicat din umeri și au motivat că lipsesc fondurile bugetare, pentru a putea acorda toate drepturile legale.

            În cazul în care angajatorul dorește ca polițiștii să efectueze în continuare serviciul de permanență la domiciliu, SNAP atrage atenția că acestă activitate trebuie remunerată în condițiile prevăzute de lege sau trebuie găsite solutii alternative, lucru în ture, grupe operative la sedii, etc.

            În concluzie, pe statul de plată din luna februarie 2018, polițiștii nu vor suferi reduceri salariale, dar cei care beneficiau de sporul prevăzut în O.M.A.I. nr. 78/2017, nu-l vor mai primi, și pe cale de consecință, nu vor mai avea obligația de a efectua serviciul de permanență.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

,,Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top