2021/04/17
Ultima ora:
Acasa | Articole | OUG 20/2020 mai taie din drepturile politistilor

OUG 20/2020 mai taie din drepturile politistilor

Nesecret

25.02.2020

C O M U N I C A T

OUG 20/2020 mai taie din drepturile polițiștilor

În condițiile politico-economico-sociale în care ne găsim astăzi, este foarte greu să stabilești traiectorii corecte cu efecte pe termen lung. Nimic nu produce plusvaloare fără consultări, fără stabilitate, dar mai ales fără voință politică.

Într-o degringoladă fără precedent, s-au trezit peste noapte niște “specialiști marcanți”, să emită urgent o ordonanță, care să le mai taie din drepturi polițiștilor judiciariști, ca și cum, în ultimii ani, meseria acestora i-a transformat în nababi. Ne trezim cu ea livrată, născută-ntro noapte, de-odată cu “trotinetele”. De un “ambalaj”, care să justifice ciuntirea drepturilor polițiștilor judiciariști, nici n-au mai avut timp!

Așadar,  “calitatea de organ de cercetare penală al poliției judiciare este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior”, cum ar veni, unii sunt mai cu moț…

Ne întrebăm, domnilor legiuitori de noapte, ce face un polițist judiciarist care a luat un credit pentru un autoturism, el desfășurând o activitate de transport persoane, legală până mai ieri!?

Ne întrebăm, cu ce Dumnezeu îi deranjează pe politicieni și specialiștii din MAI, că un polițist a accesat fonduri europene și și-a cumpărat stupi de albine!?

De ce un polițist judiciarist nu poate desfășura activități sindicale?

Dacă până acum nu s-a constatat nicio ilegalitate în activitatea acestei categorii, care să rezulte din ”incompatibilitatea” pe care ați legiferat-o, care este motivul pentru care ați “născut” o așa ordonanță!?

Dacă a existat un dialog, n-am fost invitați, iar dacă am fi fost consultați, niciodată nu ne-am fi dat girul pentru astfel de interdicții, fără să existe o compensație în loc.

În aceste condiții, politicienii și specialiștii, trebuie să se gândească la faptul că ofițerii și agenții care fac muncă judiciară, trebuie să primească aceleași sporuri precum polițiștii de la DIICOT și DNA.

Altminteri, cu interdicțiile pe care le au, tot “acolo” ajung.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție va face toate demersurile sindicale pentru a repara nedreptatea făcută polițiștilor judiciariști, și nu va renunța până la obținerea drepturilor ce li se cuvin!

NOTĂ:

Reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție au discutat cu Inspectorul General al Poliției Române, cu specialiștii de la juridic din MAI și IGPR, concluzia fiind că nu există nici o problemă pentru cei care fac parte din poliția judiciară și care dețin funcții și în cadrul organizațiilor sindicale.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top