2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | Ordonanta privind plata orelor lucrate in weekend si sarbatori pe ultima suta de metri

Ordonanta privind plata orelor lucrate in weekend si sarbatori pe ultima suta de metri

Antet-SNAP

Nesecret
Nr. 7306 / 11.06.2014

COMUNICAT
„Ordonanța privind plata orelor lucrate în weekend și sărbători pe ultima sută de metri”

În data de 10.06.2014, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o întâlnire informală între secretarul de stat, general locotenent magistrat dr. Ilie Botoș și președintele S.N.A.P., Iulian Surugiu. Scopul acestei întâlniri l-a reprezentat clarificarea unor aspecte, atât cu privire la unele proiecte legislative cât și a reglementării unor probleme de sistem.

În acest sens, domnul secretar de stat a făcut următoarele precizări:
– în cursul lunii Iulie se va definitiva ordonanța privind plata orelor lucrate de polițiști în intervalul sâmbetelor, duminicilor și sărbătorilor legale, în intervalul normal al programului de lucru;
– în perioada imediat următoare vor intra în posesia Poliției Române un număr de 400 de autospeciale marca Dacia „Duster” care vor fi repartizate în teritoriu;
– referitor la insuficiența polițiștilor din mediul rural, se va analiza suplimentarea numărului de polițiști;
– referitor la controalele abuzive a șefilor asupra agenților de poliție, în cel mai scurt timp se vor impune norme privind această activitate astfel încât cei care efectueză controlul să fie poarte uniformă, să utilizeze numai autospecialele din dotare și să se afle în timpul orelor de program.

Tot cu această ocazie, s-a readus în discuție faptul că la nivelul I.G.P.R. încă se menține sporul de 50% pentru lucrări de excepție acelorași polițiști care au beneficiat de el din 2009.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top