2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | Omagiu conducatorilor

Omagiu conducatorilor

SINDICATUL-POLIŢIŞTILOR-DOLJ08.10.2014

C O M U N I C A T
‘‘ Omagiu conducatorilor iubiti !’’

Stimati colegi si onorata conducere a I.G.P.R.,

Sloganul suna cunoscut pentru aceia dintre noi aflati deja in a doua parte a carierei si ne aminteste de vremurile « glorioase », in care privilegiatii erau frecvent omagiati pentru « realizari » inchipuite, in timp ce aceia ce munceau cu adevarat purtau povara unei existente umile si erau nevoiti sa aplaude cu aplomb festivitati inventate si penibile. Dupa mai bine de doua decenii si jumatate, asistam la organizarea unor sedinte ce par o calatorie in trecut, sedinte omagiale festive, organizate de conducerea I.G.P.R., cu scopul de a ne prezenta « realizarile marete » ale unor « colegi » ai nostri, sefi bineinteles, aflati in pragul pensionarii.

Astfel, in ultima perioada am fost «invitati » sa participam la o serie de intruniri, in regim de videoconferinta, cu tinuta festiva obligatorie, se intelege, intruniri al caror unic scop a fost acela de a celebra cu fastul cuvenit pensionarea unor « conducatori de seama » ai Politiei Romane. Este vorba de domnii Pantilie Ion Vasile – comisar sef, director Directia Cabinet, Bucur Dan – comisar sef, director Directia Investigarea Fraudelor si Talos Ioan – comisar sef, sef I.P.J. Satu Mare.

Fara a omite sa le uram sarbatoritilor pensionare placuta, nu putem sa nu remarcam functiile inalte ale acestor stimabili domni si sa deducem, pe cale de consecinta, ca singurii politisti demni de festivitati omagiale, distinctii si premii sunt « merituosii » nostri sefi.

Nici nu se putea altfel ! Ce conteaza sutele de politisti ce se pensioneaza anual si care, dupa o viata petrecuta pe strazi, riscandu-si zilnic viata si sanatatea, primesc o pensie de mizerie ! Ce conteaza lipsurile acute din Politia Romana, lipsuri organizatorice si materiale ce fac ca activitatea politistilor sa se transforme intr-o ruleta rureasca ! Ce conteaza abuzurile de tot felul si masurile de multe ori absurde si discretionare la care sunt supusi adevaratii politisti ! Nu conteaza toate acestea, stimati colegi, conteaza sa ne omagiem sefii asa cum se cuvine. Conteaza sa acceptam umili orice inechitate sau abuz, sa ne bucuram pentru salariile si pensiile generoase ale sefilor nostri ascunsi in birouri confortabile, la adapostul unor legiferari cu caracter secret.

Ce este mai ciudat este ca dupa ce isi impart cu generozitate privilegii si avantaje materiale la care politistii aflati in strada nu pot nici macar visa, conducatorii nostri iubiti mai simt nevoia si de ceva poularitate, de distinctii inventate pe care sa le prezinte nepotilor. Ne mai amintim de o astfel de societate si constatam ca nu s-au schimbat prea multe, poate numai denumirile.

Fata de aceasta atitudine sfidatoare cu puternic accent de penibil nu avem de spus decat :

Putina decenta domnilor sefi, oricare ati fi si mai ales nu uitati ca adevaratii politisti sunt in strada !

‘Uniti suntem puternici !!!’’

BIROUL EXECUTIV AL SINDICATULUI POLITISTILOR DOLJ

Scroll To Top