2021/10/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | Oameni mici cu funcții mari!

Oameni mici cu funcții mari!

SINDICATUL-POLIŢIŞTILOR-DOLJ15.02.2015

C O M U N I C A T
„Oameni mici cu funcții mari!”

Dragi colegi!

Ne-am angajat împreuna sa luptăm pentru respectarea legii si a drepturilor noastre, să ne asiguram că polițiștii nu pot fi desconsiderați si mintiti de alți „colegi” cu scaune înalte si comode, ne-am dedicat adevărului si demnității profesionale, dar am știut mereu ca nu e o lupta ușoară. Am știut ca aceia ce si-au arogat privilegii si merite imaginare nu vor vedea cu ochi buni demersurile noastre si ca, la adăpostul funcțiilor înalte in care au ajuns, vor încerca sa se răzbune si isi vor da pe fată meschinăria si caracterul de „oameni mici”. Știam că deranjam viața comoda a unor șefi indolenți, știam ca unii dintre ei vor reacționa arbitrar si ostil dar nu ne temem, reacțiile lor demonstrează ca însemnam ceva. Nu generalizam, nu toți șefii sunt „mici” la caracter, dar exista si unii care ar face orice sa nu fie deranjați in somnul lor liniștit si lipsit de griji.

Nu cu mult timp in urma, un „coleg” de profesie cu funcție înalta in cadrul Politiei Municipiului Craiova, domnul comisar sef Boboiu Costel, si-a reluat „ofensiva” împotriva unui adevărat coleg si vice-președinte al organizației noastre, domnul Marius – Gheorghe Barbulescu, încercând cu toate mijloacele date de funcția pe care o ocupa să intimideze si sa se răzbune pe colegul nostru, îngrădindu-i dreptul de a promova in grad prin infirmarea calificativelor propuse de seful nemijlocit. Fără a intra in detalii, precizam doar ca in doua ocazii, la un interval de numai câteva săptămâni, colegul nostru a fost apreciat de către comisarul sef Boboiu Costel, cu calificativul „SATISFACATOR”, cu toate ca şeful său nemijlocit, domnul comisar sef Rezeanu Constantin, l-a apreciat iniţial, pentru aceeaşi perioadă, cu calificativul „FOARTE BINE”. Deși acest calificativ a fost reconsiderat in „BINE” in urma contestației, colegul nostru a pierdut șansa promovării la 1 Decembrie 2014.

Atâta poate domnul Boboiu si atâta știe, că funcția pe care o ocupa ii da „dreptul” să hartuiască unii colegi indezirabili. Nu ne interesează daca domnul Boboiu ne iubește sau ne înțelege, dar nu putem asista pasiv la cum unii șefi înțeleg sa-si folosească funcția împotriva colegilor noștri. Mai mult, Boboiu Costel dă dovadă şi de o lipsă vădită de profesionalism, nefiind capabil să înţeleagă modul real de evaluare a personalului şi dovedind lacune serioase în ceea ce priveşte aplicarea reglementărilor. Astfel, indicii de evaluare nu se aplică în mod robotic sau statistic, ei trebuind a fi coroborati atât cu fişa postului celui evaluat cât şi cu sarcinile efectiv trasate de către şefii ierarhici. Organizarea activităţii este atributul exclusiv al conducerii, iar nerepartizarea unor sarcini ce se regăsesc în indicii de evaluare nu duc la culpabilizarea celui evaluat, ci conduc, mai degrabă, la concluzia unui management defectuos. Nu în ultimul rând consideram imperios necesară o formare a unor ofiţeri cu funcţii de conducere în legătură cu evaluarea personalului din subordine, care au dovedit că nu au înţeles mecanismul de evaluare a personalului, indicii de evaluare impunându-se a fi aplicaţi strict în legătură cu sarcinile efectiv trasate şi fişa postului.

Suntem convinși ca nu este un caz izolat, mulți polițiști destoinici fiind marginalizați de ifosele unor șefi care se folosesc de acest mecanism subiectiv al aprecierii pentru a se răzbuna sau pentru a-si exterioriza frustrările, de aceea facem un apel către conducerea IPJ Dolj de a interveni prin implementarea unor măsuri de formare a evaluatorilor. Totodată, sfătuim pe toți cei supuși abuzurilor si hărțuirii sa se adreseze justiției pentru rezolvarea acestor situații, in conditiile in care nu se dispun masuri administrative eficiente.

Suntem alături de voi, dragi colegi, si va asigurăm ca nu ne lăsăm intimidați de acești „oameni mici cu funcții mari”.

‘‘Uniti suntem puternici !!!’’

BIROUL EXECUTIV AL SINDICATULUI POLITISTILOR DOLJ

Scroll To Top