2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | O lupta dreapta cu sistemul stramb

O lupta dreapta cu sistemul stramb

Antet-SNAPNesecret
Nr. 7731 I 10.09.2014

COMUNICAT
O LUPTA DREAPTA CU SISTEMUL STRAMB

Acum cateva luni condamnam public modul de gestionare de catre reprezentantii Politiei Roman din I.P.J. Neamt a evenimentului produs in ziua de 08.04.2014, cand trei agenti de siguranta au raspuns solicitarii unei patrule a politiei locale, pentru a-i acorda sprijin in gestionarea unui scandal provocat de doi barbati, in fata unui bar.

Din cauza lipsei totale de reactie a echipei manageriale a Politiei Roman, care nu a inregistrat si raportat ultragierea agentilor de politie, ci doar a angajatilor Primariei Roman, vicepresedintele SNAP Canarau loan a fost nevoit sa protesteze si sa intre in greva foamei, cerand demiterea sefului Politiei Roman.

Cms. sef de politie Balau Dragos Constantin, din razbunare si lipsa totala de profesionalism, in loc sa dispuna verificari cand a luat la cunostinta despre sesizarea noastra, in urma unor verificari efectuate de nspectoratul de politie, a facut o plangere penala impotriva colegului nostru pentru ca a indraznit sa sesizeze si sa comenteze public incidentul. Eforturile noastre au meritat si protestul si-a atins scopul, in ciuda tuturor piedicilor!

M.A.I. a emis un proiect de procedura privind activitatile post-ultraj cu foarte multe obligatii pentru sefi, iar IGPR, prin adresa nr. 578717/13.08.2014 remisa Biroului Teritorial Neamt, a constatat ca sesizarea liderului de sindicat se confirma fapt pentru care s-au dispus masuri disciplinare fata de seful Politiei Roman, adjunctul acestuia, ofiterul aflat la continuitatea conducerii in noaptea de 08/09 aprilie 2014 si alti trei politisti implicati in gestionarea evenimentului sau in verificarile ulterioare dispuse de conducerea I.P.J. Neamt .

Dreptate s-a facut nu pentru ca sistemul e condus de sefi corecti care tin cu adevarul si-si doresc o schimbare a mentalitatilor ci pentru ca liderul de sindicat a avut curajul firesc, de altfel si de preferat la fel pentru toti politistii, sa sesizeze abuzul si sa ceara pedepsirea celor care au gresit si pentru ca mass-media a sifonat imaginea imaculata a sistemului politienesc in care infractorii sunt, cateodata haitasii politistilor.

In urma unui control tematic dispus de IGPR la Politia Roman 7 ofiteri sunt cercetati prealabil, in frunte cu managerul purtatorilor de baston, asa cum ii denumea ofiterul Balau Dragos Constantin pe agentii de siguranta publica.

Daca va fi demis ce se fac oare acei … foarte multi politisti care s-au inrudit cu acesta in ultimii 9 ani de sefie, isi pierd privilegiile si protectia serifului?

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

O lupta dreapta cu sistemul stramb_Page_2

Scroll To Top