2019/02/17
Ultima ora:
Acasa | Articole | Nu transformati Academia de Politie in “pepiniera de bosi”!

Nu transformati Academia de Politie in “pepiniera de bosi”!

26.06.2018

C O M U N I C A T

– Nu transformaţi Academia de Poliţie în “pepinieră de boşi”! –

            Cea mai frecventă problemă, din registrul “ABUZURI”, pe care poliţiştii – agenţi o reclamă, este atitudinea superiorilor din corpul ofiţerilor.

          Până să tragem concluzii, considerăm că o psihanaliză a fiecărui “subiect” opresiv din sistemul M.A.I., care confundă AUTORITATEA cu ABUZUL, ar scoate la lumină traume pe care, cel ce deţine puterea de decizie, le-a căpătat după alte abuzuri comise asupra sa.

          Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, pepiniera de ofiţeri şi specialişti ai M.A.I., este “Casta” care, după zidurile înalte, ascunde cele mai multe abuzuri şi scandaluri comise în sistemul de învăţământ universitar şi militar din România.

          De-a lungul timpului, numele prestigioasei Academii a fost târât în scandaluri ruşinoase şi anchete care au zguduit din temelii ideea că, acolo se învaţă valorile morale, se formează caractere. Anchetatorii au scos la suprafaţă, din interiorul instituţiei, fapte  grave cum ar fi, scandaluri sexuale, acordarea titulaturii “Şef de promoţie” – cu dedicaţie, licitaţii dubioase şi deturnare de fonduri europene, fraudarea examenelor şi câte abuzuri n-or mai fi ţinute sub tăcere de studenţi?

          Academia de Poliţie are un set de reguli stricte care sunt încălcate chiar de către cei ce-ar trebui să-i pregătească pe viitorii ofiţeri. Sunt profesori ai prestigioasei şcoli, care, în raport cu studenţii demonstrează că au mentalităţi comuniste şi atitudini prin care comit abuzuri grave la adresa demnităţii tinerilor care au ales să apere legea.

          Abuzurile la care sunt supuşi studenţii Academiei de Poliţie, lasă urme în viitoarea conduită a lor, ca şi ofiţeri ai Poliţiei Române. După ce un student experimentează un abuz, ne asigură perspectiva unui viitor şef care-şi terorizează, la rându-i, subordonaţii.

          Chiar dacă au de suferit, studenţii vor copia comportamentele abuzive, pentru că din experienţele lor au constatat că aşa îşi asigură “poziţia de dominator”, de boss, în raport cu subordonatul.

          Concluzia: efectul pe termen lung al comportamentului mizerabil pe care-l au unii profesori din Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, este devastator şi lasă urme adânci în psihicul şi comportamentul multor ofiţeri, despre ale căror isprăvi auzim în fiecare zi.

          Cerem ferm doamnei ministru al M.A.I. să rupă acest lanţ vicios care, înainte de orice, distruge oameni şi nu în ultimul rând, șubrezește un sistem care n-are voie să aibă nici cea mai mică vulnerabilitate.

          Şi să nu uităm, dincolo de toate neajunsurile materiale ale Poliţiei Române, factorul uman este cel mai important!

Scroll To Top