2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | Nu cei multi sunt puternici, doar cei UNITI !

Nu cei multi sunt puternici, doar cei UNITI !

Antet-SNAP

Nesecret
Nr. 7682/ 01.09.2014

C O M U N I C A T
„ Nu cei mulți sunt puternici, doar cei UNITI ! ”

A trecut vremea vorbelor, cred ca a venit vremea faptelor. Sunteți foarte multi polițiști nemulțumiți de actualele sindicate care va iau doar banii si nu fac nimic pentru dvs. Au trecut destui ani de când suntem reprezentați de 2-3 sindicate, cu ce am fost ajutați? Doar promisiuni neonorate, nu v-a reprezentat nimeni din partea lor in consiliile de disciplina, la o cercetare prealabila, nu ați avut de la cine sa cereți un sfat sau măcar sa fiti ascultați. Liderii de sindicat s-au mulțumit doar sa va promită “marea cu sarea”, in realitate aceștia făcând un blat ordinar cu conducerea IPJ-ului Hunedoara. Cel mai mult doare cand asta s-a făcut pe banii noștri. Poate nu știați dar, șefii SNPPC Hunedoara, sunt platiti din banii dumneavoastra, au felurite bonificatii, deplasari, excursii si protectie din partea conducerii. Unul din conducatorii acestui sindicat, in care se platesc si 8.000 lei indemnizatie de conducere, președinte de ani buni, nu a luat niciodată atitudine fata de conducerea IPJ-ului, nu a luat apărarea niciunui polițist, dar a făcut un blat ordinar cu cei din IPJ, pentru a fi docil, servil si sub papucul conducerii, a fost promovat, obscur zic eu, fara a lucra in operativ, fara a pune si el catusele pe vreun infractor, ca șef la structura de informații, loc unde si-a dat cu stângu-n dreptul, iar apoi, pentru ca domnului cu pricina i s-a părut ca nu face fata, a fost mutat ca șef birou compartiment arest-transfer. Se pune întrebarea de bun simt, cum ai reușit domnule sa faci acesti pasi in cariera, in ce mod ai promovat acest examen, pe ce merite?

Se știe foarte bine ca dotarea este catastrofala, autoturismele din dotare in mod legal nu ar avea cum sa circule pe străzi, pentru ca nu prezintă siguranța, nu au ITP-ul făcut si in fiecare zi iti riști viata, eu personal am rămas blocat in trafic cu un arestat pentru ca autoturismul nu mai functiona. In toată cariera mea nu am primit o hârtie de scris sau un pix. Am donat calculatoare pentru a ne face munca mai ușoara, e inadmisibil, ca politie europeana, sa folosim inca masina de scris si asta pentru ca nu sunt bine gestionate fondurile alocate. E mai important ca 500 de polițiști din IGPR sa aiba salarii de excepție, e mai important sa avem „ folcloriste si țesătoare” in sistem si sa avem bani de protocol doar pentru ca chestorii cu burdihanul mare sa petreacă intre ei. Sa nu uitam de promovarile dubioase, de slugărnicia celor care ne vând șefilor pentru un os, de ,,cățeii,, care beneficiază de multe facilitați si care isi ascund incompetenta prin lătratul la luna, de abuzurile celor care întâmplator au ajuns ofițeri, cei care nu știu sa ia o declarație sau sa facă un proces verbal, dar își dau cu părerea despre orice, despre cat de incompetent ești tu si cat de destept este el.

Dragi colegi, a trecut vremea abuzurilor, ne-a ajuns cuțitul la os, e vremea schimbării din temelie a concepției despre politie si despre polițist, e timpul sa ne recâștigam demnitatea, sa fim respectați si analizați fiecare după merite, sa-i înlăturam pe cei aserviți politic si sa redevenim ceea ce ar trebui sa fim: POLITISTI!

Haideți să ieșim din aceasta inerție care va apasă, din letargia momentului in care aveți impresia ca in sistem nu se mai schimba nimic, ca multi sunt niște impostori care nu vor altceva decât sa lingă si ei un ciolan, o promovare, o excursie gratis, un comision sau o bonificație in funcție de numărul de membrii existenți.

Haideți sa fim odată demni până la capăt ca să putem privi in ochi pe oricine si sa le arătam ca uniți suntem o forță si nu degeaba suntem „cei cade duc greul” în Politia Romana.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
”Uniți vom fi puternici!”

*întocmit de IONESCU CLAUDIU – membru SNAP din cadrul IPJ Hunedoara

Scroll To Top