2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | Noua conceptie de lucru la frontiera
Noua conceptie de lucru la frontiera

Noua conceptie de lucru la frontiera

27.02.2019

C O M U N I C A T

Noua concepție de lucru la frontieră

În data de 27 februarie 2019, la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a avut loc ședința Consiliului Consultativ Superior al IGPF pe primul trimestru al anului 2019, activitate la care au fost invitați și reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție.

Subiectul întâlnirii a fost ,,Concepția Inspectorului General al I.G.P.F. privind controlul la  frontierele României”, document care stabilește cadrul general optim și unitar de organizare, planificare, coordonare și verificare a modului de realizare a supravegherii și controlului trecerii frontierei de stat, inclusiv obligativitatea încadrării în durata maximă legală a programului de lucru.

A fost supusă discuțiilor problema modificării sistemului de lucru în ture, iar cei prezenți au stabilit de comun acord că introducerea celei de a cincea ture nu este una benefică, motiv pentru care aceasta nu se va aplica.

Un alt element de noutate este referitor la pregătirea profesională, aceasta urmând să se facă pe durata a opt ore trimestrial, nu lunar așa cum se făcea până în prezent.

În final s-a convenit asupra faptului că această concepție va mai suferi modificări și în funcție de propunerile exprimate de către organizațiile sindicale, reprezentanții SNAP declarând că nu vor fi de acord cu o formă finală, prin care să fie îngrădite, sau mai grav să fie încălcate drepturile polițiștilor de frontieră.

 BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top