2020/11/01
Ultima ora:
Acasa | Articole | Monitorizarea ilegala a decidentilor MAI aduce atingere sigurantei nationale

Monitorizarea ilegala a decidentilor MAI aduce atingere sigurantei nationale

Nesecret

26.08.2020

COMUNICAT

Monitorizarea ilegala a decidentilor Ministerului Afacerilor Interne aduce atingere sigurantei nationale

Avand in vedere informatiile aparute in mass-media referitoare la faptul ca “sefii politiei române au fost filmati la o intalnire cu capii interlopi ai clanului Duduianu”, Biroul de presa al Federatiei Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Monitorizarea in orice alte conditii decat cele prevazute legal a decidentilor MAI aduce atingere normelor privind siguranta nationala.

FSDPR – condusa de presedintele colonel Ionel Babus – afirma ca singura structura abilitata de statul roman sa ofere informatii si protectie referitoare la lucratorii Ministerului Afacerilor Interne este Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

Federatia afirma totodata ca orice persoana fizica sau juridica, care se substituie prerogativelor structurilor statului roman in domeniul legislatiei privind activitatea derulata de decidentii de orice nivel si de lucratorii MAI, savarseste o actiune inadmisibila si ilegala.

In spiritul Constitutiei si legilor tarii, FSDPR cere DGIPI si celorlalte entitati ale Romaniei investite cu apararea sigurantei nationale sa identifice autorii filmarilor care au aparut in mass-media si sa stabileasca actiunile savarsite de acestia in acest caz.

Fidela principiilor sale declarate, Federatia conteaza totodata pe sprijinul pe care partenerul de dialog reprezentat de presa din România il ofera pentru clarificarea acestei stari de lucruri.

FSDPR isi reafirma intreaga disponibilitate de a furniza ajutor DGIPI pentru protectia legala a ofiterilor si agentilor MAI si structurilor subordonate.

Totodata, organizatia noastra isi reafirma intregul sau suport pentru ministrul Ion Marcel Vela si decidentii in MAI, chestor sef de politie Bogdan Despescu – secretar de stat, chestor principal de politie Liviu Vasilescu – seful Politiei Române, comisar-sef de politie Bogdan Berechet – seful Politiei Capitalei, in proiectul asumat referitor la “toleranta zero” fata de infractori si grupari criminale.

Director de comunicare si purtator de cuvant al FSDPR

Comisar-sef de politie Christian Ciocan

Tel.: 0757.123456

Scroll To Top