2020/08/05
Ultima ora:
Acasa | Articole | Minunile sistemului politienesc

Minunile sistemului politienesc

7.11.2019

C O M U N I C A T

Minunile sistemului politienesc

Ca toti cetătenii acestei tări și polițiștii trăiesc în România unde ar trebui să existe o democrație normală, nu o ,,democrație’’ impusă de unul sau altul.

Vedem că anumite sindicate aservite angajatorului sau altor instituții, s-au apucat să scrie despre o parte din inspectorii șefi și despre isprăvile făcute de acestia cu voia lor sau în urma unor ordine primite.

In schimb, nu am văzut nici o organizație sindicală care să aducă vorba despre o reformă reală care ar trebui să se întâmple în această instituție, reformă care a fost discutată de noi chiar și cu cei care conduc astăzi guvernul și care au achiesat la această schimbare.

Din punctul nostru de vedere, noul ministru de interne trebuie să aibă ca prioritate pentru anul 2020, drepturile salariale ale polițiștilor, inclusiv sporuri pentru munca prestată în zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale și conform legii salarizării unitare, începand cu luna ianuarie 2020, salariile polițiștilor trebuie să crească cu aproximativ 24%, respectiv ultima transă din majorarea promisă.

Amintim aici și că Ministerul de Interne și Guvernul României datorează politiștilor o diferentă salarială rezultată din mărirea normei de hrană începând cu 1 ianuarie 2019.

La școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr din Câmpina, în afara faptului că polițiștii nu sunt pregătiți pe specialități așa cum ar trebui, democrația a fost prost înteleasă de catre unii din conducerea acestei școli.

Vă dăm exemplu strigătul de teamă al unor viitori polițiști care ne demonstrează că încă de la intrarea în instituțiile de școlarizare sunt umiliți iar unii sefi îi determină să le fie teamă ca au intrat intr-un sistem condus de oameni care nu au înteles valorile democrației.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top