2021/04/17
Ultima ora:
Acasa | Articole | M.A.I. – Fabrica de chestori

M.A.I. – Fabrica de chestori

Antet-SNAPNesecret
Nr. 11809 / 04.01.2017

COMUNICAT

M.A.I. – Fabrică de chestori

Una dintre problemele aflate pe agenda de lucru a Sindicatului Național al Agenților de Poliție și a Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România ”Alexandru Ioan Cuza” din ultimii ani, a fost referitoare la necesitatea adoptării unui Ghid al Carierei Polițistului.
În lipsa unui cadru legislativ care să prevadă clar și fără echivoc, termenele necesare, pentru acordarea gradului următor, stabilite astfel încât acestea să fie distribuite pe toată durata activității profesionale a unui polițist, avem în prezent „generali” la 40 de ani.
Dacă în trecut, generalii din sistemul național de apărare a țării, erau de ordinul zecilor (îi număram pe degete), acum întâlnim chestori la toate colțurile Ministerului de Interne, majoritatea având vârsta echivalentă a unui „căpitan de armată”.
Organizația noastră nu contestă meritele deosebite pe care le au polițișii ce au fost avansați la excepțional, înainte de termenul prevăzut în legea actuală, dar ne întrebăm ce așteptări mai are un polițist devenit chestor la vârsta de 40 de ani și care mai are peste zece ani până la pensionare.
Atâta timp cât avansările se vor face după principiile și legislația actuală, considerăm că gradul de „general în poliție” a fost dus în derizoriu și el nu mai reprezintă ce era odată, elita celor care contribuie la apărarea țării.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

„Uniti vom fi puternici!”

Scroll To Top