2020/06/06
Ultima ora:
Acasa | Articole | Luptam cu virusul dar si cu sistemul

Luptam cu virusul dar si cu sistemul

08.04.2020 

COMUNICAT

Luptăm cu virusul dar și cu sistemul !

Din nefericire suntem nevoiți să trăim într-o perioadă grea, fără precedent, care implică o serie de măsuri și eforturi extreme din partea tuturor, iar Sindicatul Național al Agenților de Poliție a înțeles acest lucru și participă activ la campaniile de distribuire a materialelor de protecție și ajută, atât cât poate polițiștii și nu numai polițiștii.

Așa cu majoritatea cetățenilor civilizați au înțeles ce trebuie făcut și polițiștii ne-au demostrat că pot face față acestei situații de urgență, chiar dacă aceasta implică un efort foarte mare, un volum de muncă enorm și cu asumarea unor riscuri pe măsură.

Nu intenționăm să minimalizăm eforturile supraomenești pe care le fac cei din sistemul medical dar vrem să precizăm că până în prezent nu avem nicio cerere de demisie din Poliția Română și nici oameni care să se plângă că le este prea greu.

Chiar dacă nu au avut dotarea corespunzătoare polițiștii au făcut eforturi personale să ducă la îndeplinire sarcinile de servici, demonstând că își cunosc foarte bine menirea. Dorim să amintim aici, dispozițiile inspectorului general al Poliției Române conform cărora polițiștii care efectuează verificarea persoanelor aflate în izolare, trebuie să fie dotați cu echipament de protecție complet. 

Urmează o perioadă tot mai grea și pentru a putea face față nevoilor, și pentru preîntâmpinarea oricăror incidente nedorite, solicităm înăsprirea măsurilor de restricție în perioada sărbătorilor Pascale și a zilei de 1 mai.

Cu ocazia rectificării bugetare, ministrul de interne trebuie să-și amintească promisiunea făcută și să facă tot ce îi stă în putere în vederea elaborării unei Ordonanțe de Urgență pentru acordarea drepturilor cuvenite polițiștilor conform Deciziei ÎCCJ nr.51/2019.

Considerm că este datoria angajatorului ca să găsească fondurile necesare, fie ele europene sau bugetare, și baza legală pentru acordarea unor suplimente salariale stimulative, tuturor polițiștilor implicați, pe măsura eforturilor pe care aceștia le fac.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top