2021/01/16
Ultima ora:
Acasa | Articole | Lupta cu virusul si cu sistemul

Lupta cu virusul si cu sistemul

Nesecret

22.09.2020

C O M U N I C A T

Lupta cu virusul si cu sistemul

Sindicatul Național al Agenților de Poliție a reclamat în repetate rânduri postura în care sunt expuși colegii noștri operativi, în această perioadă de pandemie.

Mai mult decât atât, organizația noastră s-a implicat în mod activ distribuind materiale de protecție și dezinfectant prin intermediul liderilor din toată țara.

Ne așteptam ca, în urma demersurilor făcute, atât angajatorul cât și ceilalți factori decizionali să facă demersurile necesare pentru protejarea polițiștilor aflați în prima linie a luptei cu noul coronavirus.

Din nefericire lucrurile nu au mers într-o direcție bună, fapt pentru care primim tot mai multe sesizări de la membrii noștri, polițiști și polițiști de frontieră, care se plâng de lipsa materialelor de protecție și de mentalitatea unor șefi.

Considerăm că este inadmisibil să trimiți un polițist suspect de covid 19, să-și facă testul la clinici private, pe banii lui, în condițiile în care, probabilitatea de infectare are legătură directă cu atribuțiile de servici. Mai clar, polițitul este trimis să verifice izolații din listele Direcției de Sanatate Publică, la domiciliile acestora, practic această verificare fiind în sarcina lui, iar dacă îl vede șeful său că strănută, îl trimite să se testeze la clinica privată.

Practic, atât polițistul cât și familia lui, sunt expuși la infectare prin natura serviciului acestuia, iar dacă se îmbolnăvesc este treaba lor să se testeze și să-și rezolve problema pe cheltuiala proprie.

Situația este și mai gravă în mediul rural, acolo unde există în prezent posturi de poliție care nu au apă curentă și nici toaletă, lucrătorii de la aceste posturi, neavând nici măcar posibilitatea de a se spăla pe mâini.

Fiind conștienți de importanța protejării polițiștilor și a polițiștilor de frontieră, organizația noastră va continua procesul de achiziție și distribuire a unor măști de protecție și a altor materiale dezinfectante, în limita posibilităților.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top