2020/06/06
Ultima ora:
Acasa | Articole | Lumina Sfanta ne onoreaza

Lumina Sfanta ne onoreaza

15.04.2020 

COMUNICAT

Lumina Sfântă ne onorează !

De la începutul pandemiei și până în prezent ne confruntăm cu o serie de lipsuri fie ele de natură financiară, materială sau de resursă umană, fapt ce ne demonsrează că nu am fost pregătiți în niciun fel pentru astfel de situații.

Despre aceste carențe ale sistemului Sindicatul Național al Agenților de Poliție va vorbi și va face toate demersurile care se impun, după ce vom ieși din starea de urgență, pentru a înțelege unde s-a greșit, care sunt vinovații și ce trebuie făcut pe viitor.

Cu privire la acordul încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Afacerilor Interne din 14.04.2020 privind stabilirea unor măsuri cu ocazia Sărbătorilor Pascale, în condițiile actuale, considerăm că aceasta este una dintre cele mai bune decizii luate în ultimul timp.

Este încă o dovadă că toate instituțiile trebuie să colaboreze, efortul să fie unul comun, astfel încât să poată fi respectate măsurile de distanțare socială pentru combaterea răspândirii virusului.

Având în vdere restricțiile impuse prin Ordonanțele Militare, într-o țară în care aproximativ 90% din populație este creștin-ortodoxă, implicarea forțelor de ordine în activitatea de distribuire a Luminii Sfinte, este ceva firesc, ce intră în datoria celor care lucrează în slujba comunității.

Nu credem că există polițist, polițist de frontieră sau jandarm care să nu aibă părinți, rude sau prieteni aflați în izolare, oameni credincioși care așteaptă să primească Lumina Sfântă în casele și în sufletele lor.

Din păcate, constatăm că există și oameni care au luat în derâdere decizia de a sprijini voluntarii bisericilor și implicit populația, chiar dacă noi considerăm că activitățile sunt de natură să onoreze uniforma, indiferent de culoarea ei.

Sănătate și Paște fericit tuturor.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top