2019/01/19
Ultima ora:
Acasa | Articole | Lucratorii S.A.S. dorm in grajd, pe paturi de pe vremea regelui Carol al II-lea

Lucratorii S.A.S. dorm in grajd, pe paturi de pe vremea regelui Carol al II-lea

Nesecret

15.01.2018

C O M U N I C A T

Lucrătorii S.A.S. dorm în grajd, pe paturi de pe vremea regelui Carol al II-lea

          În data de 12.01.2018, o delegație din conducerea S.N.A.P. s-a întâlnit cu membrii de sindicat, lucrători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

          În virtutea evenimentelor din ultima perioadă și a reacției polițiștilor care au denunțat mai multe neregulile din sistemul M.A.I, și lucrătorii trupei de elită (S.A.S.) a D.G.P.M.B. au prins curaj și în fața reprezentanților S.N.A.P. au scos la lumină lucruri neștiute, care nu mai au loc sub “preșul” sub care ministrul M.A.I. a găsit gunoiul, acoperit cu stoicism de catre șefi.

          Printre problemele cu care se confruntă S.A.S. se numără lipsa unui poligon pentru antrenament și lipsa unui echipament rezistent care să-i apere în misiuni. Lucrătorii cer schimbarea vestelor antiglonț și dotarea cu bocanci mai ușori, cu talpă aderentă la suprafețe, încât integritatea corporală sau chiar viața să nu le mai fie puse în pericol.

          Lucrătorii S.A.S. au vestiarele, chiar și sala de ședință, într-o clădire cu risc seismic crescut, construită de regele Carol al II-lea, cu destinația grajd de animale! Condițiile sunt sub demnitatea oricărui om, cladirea este în continuare ca un grajd! Oamenii își refac capacitățile fizice și dorm în același grajd, pe paturi de campanie și saltele tot de pe vremea lui Carol al II-lea! Acestea sunt condițiile în care își desfășoară activitățile o trupă de elită a Poliției Române!

          Revoltător este faptul că oamenii special antrenați pentru misiunile specifice Serviciului pentru Acțiuni Speciale sunt trimiși în patrule precum Agenții de Ordine Publică, din cauza lipsei de personal din Ministerul Afacerilor Interne.

          Sindicatul Național al Agenților de Poliție trage un semnal de alarmă față de absurdul situației de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale al D.G.P.M.B. și vom face toate diligențele ca cele constatate să se afle printre prioritățile ministrului și M.A.I.

Biroul Executiv Central

Uniți vom fi puternici!

Scroll To Top