2021/06/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | Legea salarizarii politistilor doar la nivel de discutii

Legea salarizarii politistilor doar la nivel de discutii

Antet-SNAPNesecret
Nr. 9652 / 28.07.2015

COMUNICAT

„Legea salarizării poliţiştilor doar la nivel de discuţii”

La data de 24.07.2015, ora 09:30, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, au fost invitaţi reprezentanţii organizaţiilor sindicale pentru discuţii privind proiectul salarizării unice a bugetarilor din România.

Din partea Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor „Al. I Cuza” au participat Babuş Ionel – vicepreşedinte al F.S.D.P.R., Alexandru Ştefan – membru al F.S.D.P.R. şi agent principal de poliţie Cosmin Andreica – membru al Biroului Executiv Central al S.N.A.P.

Şedinţa a fost prezidată de chestorul şef de poliţie Oprea Florea, subsecretar de stat, care a fost însoţit de către specialişti din cadrul structurilor suport.

Discuţia s-a purtat în jurul grilei de salarizare asemănătoare cu cea din Legea 284/2010 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Amintim câteva dintre aspectele punctuale referitoare la prevederile existente, art. 19, 27 şi 34, care ar provoca grave dezechilibre în privinţa salarizării poliţistului:

– limitarea salarizării la cel mult nivelul clasei superioare postului ocupat; (ex.:un ajutor şef de post cu 20 de ani vechime şi salariu de 2500 lei indiferent de numărul de ore lucrate în zilele de repaus, sărbători legale sau în funcţie de ore lucrate pe timp de noapte, nu va putea primi salariu mai mare decât cel al şefului de post)

– limitarea cuantumului la 30% din salariul de bază a sporurilor pe care poliţiştii le pot primi. (în momentul de faţă există peste 20 de sporuri de care pot beneficia poliţiştii şi care, în mod evident vor depăşi acest cuantum procentual)

– sporurile pentru orele lucrate suplimentar dar şi pentru orele lucrate sâmbăta, duminica şi în sărbători legale, nu se mai regăsesc în proiectul de salarizare; (deşi alte categorii bugetare, cum sunt sănătatea, alimentaţia publică şi asistenţa socială, aceste sporuri le-au avut dintotdeauna)

Mai ţinem să precizăm că, la finalul acestor dezbateri, inclusiv specialiştii ministerului, au apreciat că proiectul actual este nefavorabil şi creează grave disproporţii între categoriile ce compun familia ocupaţională din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

De asemenea, concluzia unanimă a celor prezenţi s-a îndreptat către proiectarea unui cadru normativ privind salarizarea doar pentru poliţişti.

In acest sens, până la adoptarea unei poziţii oficiale privind salarizarea, de către conducerea M.A.I., vor avea loc întâlniri cu şefii celorlalte instituţii de apărare din sistem.

Este de notat faptul că toate informaţiile apărute în presă, sunt pure speculaţii, iar discuţiile pe acest subiect sunt doar la început. Vă invităm pe această cale să ne sprijiniţi cu idei, opinii sau orice alte informaţii, pe adresa presedinte@snapromania.ro

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Legea salarizarii politistilor doar la nivel de discutii_Page_3 Legea salarizarii politistilor doar la nivel de discutii_Page_4

 

Scroll To Top