2021/01/16
Ultima ora:
Acasa | Articole | Legea e lege pentru toti

Legea e lege pentru toti

Nesecret
30.09.2020

C O M U N I C A T

– Legea e lege pentru toți –

Vă supunem atenției un incident petrecut pe raza județului Constanța, în care au fost implicați agenți de poliție, colegii noștri și membrii ai Sindicatului Național al Agenților de Poliție, caz care a fost prezentat și în presa locală.

În ziua alegerilor, respectiv 27 septembrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat ar fi oferit sume de bani cetățenilor, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe raza municipiului, în schimbul promisiunii de a vota un anume candidat.

S-a procedat la identificarea autoturismului, iar în urma unui control sumar, au fost găsite și ridicate pentru cercetări, sume mari de bani și materiale de propagandă electorală, iar persoana suspectă în cauză a fost condusă la sediu, urmând a fi cercetată sub acuzația de corupere a alegătorilor.

În ciuda faptului că polițiștii și-au făcut doar datoria, având obligația profesională de a interveni, constata și sancționa orice încălcare a legii, aceștia au fost acuzați că sunt părtinitori, ,,întâmplător” chiar de candidatul care se regăsea pe materialele electorale din autoturismul în cauză.

Având convingerea că polițiștii ar fi procedat la fel indiferent de persoană, partid politic sau orice alt criteriu, facem precizarea că poliția are obligația de a constata infracțiunile, măsurile urmând să fie dispuse de către parchet/instanta de judecată.

Nu este prima dată când polițiștii sunt reclamați și certați, uneori chiar de șefii lor, singurul motiv fiind acela că și-au făcut datoria și au aplicat legea.

Noi considerăm că în acest caz, colegii noștri merită măcar să fie felicitați pentru modul profesional în care au intervenit, fără teama că în joc se afla un posibil viitor primar și interese politice.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top