2019/10/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | La multi ani Europa!

La multi ani Europa!

                     Azi 09 mai 2019, Sindicatul Național al Agenților de Poliție serbează Ziua Europei alături de restul lumii, dar mai ales alături de membrii săi, care sărbatoresc ca de obicei, la măsurile  de ordine organizate cu această ocazie și care veghează la buna desfășurare a acestora.

                     Pentru noi este un prilej să ne amintim de momentele în care am aderat la Uniunea Europeană, atunci când s-a procedat la demilitarizarea poliției și când am sperat că polițiștii români vor deveni automat polițiști europeni și că o vor duce mult mai bine.

                      Din păcate acest lucru nu s-a întâmplat, de atunci și până în prezent suntem europeni doar cu numele, iar mentalitățile comuniste continuă să existe și produc efecte chiar și în zilele noastre, la aproape treizeci de ani de la căderea regimului.

                     Un exemplu clar îl poate constitui evenimentul organizat la Sibiu, unde au fost aduși polițiști din alte zone, au fost îmbrăcați cu ținuta de gală, s-au scos doar cele mai noi autovehicule din dotare și toate acestea ca să arătăm lumii cât de minunată e Poliția Română.

                     Este foarte clar că realitatea este alta, iar dacă privim spre polițiștii din Europa de vest, la niciun capitol nu putem să ne comparăm cu aceștia, pornind de la salarizare, dotare, condiții de muncă și terminând cu nivelul de stres, concluzia fiind aceea că suntem la cel mai prost nivel din Uniunea Europeană.

                      Ne-am obișnuit de-a lungul timpului să primim din partea guvernanților același răspuns invariabil, și anume că ,,nu sunt bani la buget pentru Poliția Română” și doar la presiuni, cu sacrificii enorme să se mai întâmple și lucruri bune, cu caracter de excepție.

                      Rămâne să visăm în continuare la ziua în care polițistul român va veni la serviciu cu zâmbetul pe buze, să găsească un birou modern cu tot ce-i trebuie, o mașină performantă cu plinul făcut, armament de ultimă generație și nu în ultimul rând un salariu decent pentru el și familia lui.

                      Până atunci … La mulți ani, Europa !

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top