2021/01/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | La Hunedoara inspectorul sef e mai presus de lege

La Hunedoara inspectorul sef e mai presus de lege

Antet-SNAP
Nesecret
Nr. 8060 / 07.11.2014

COMUNICAT
La Hunedoara inspectorul sef e mai presus de lege

Poliţiştii din I.P.J. Hunedoara sunt puşi să mimeze actul poliţienesc şi în acelaşi timp conducerea instituţiei nu dă doi bani pe vieţile lor.

Într-o misiune importantă, asa cum este cea de asigurare a pazei secţiilor de votare nu poţi să-ţi faci datoria cu încărcătorul armei din dotare gol, fără muniţie.

Aşa a dispus inspectorul şef al Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara, ca poliţiştii repartizaţi la secţiile de votare să desfăşoare activităţi specifice misiunii primite, purtând la centură pistolul cu încărcătorul gol.

Suntem curioşi să aflăm ce l-a determinat pe distinsul comisar sef, care este si preşedinte al Asociaţiei Şefilor de Inspectorate de Poliţie din România, să ia această decizie. Cine ştie, poate consideră dumnealui că misiunile poliţieneşti pot fi organizate şi defăşurate după bunul plac al vreunui şef, nu aşa cum prevede legea.
Organizatia noastra considera ca prin aceasta masura, le-au fost puse în pericol vieţile poliţiştilor, inspectorul şef folosindu-i pe post de sperietori electorale.

Acesti poliţiştii, daca s-ar fi aflat într-o situatie de legitimă apărare sau pentru apărarea altor persoane a căror viata şi integritate fizică ar fi puse în pericol, ar trebui sa foloseasca armamentul din dotare, în eventualitatea contracararii unui iminent atac îndreptat asupra lor, a obiectivelor pe care le păzesc sau a altor persoane. In situatia creata prin decizia inspectorului sef, ne imaginam ca politistul foloseste armamentul aruncănd cu pistolul spre atacator, după ce în prealabil l-a somat verbal, încercănd să-l determine să renunţe la acţiunile sale violente, atata timp cat nu are asupra sa si munitia aferenta armamentului din dotare.

Nu putem fi decât ironici în atitudinea noastră, pastrand decenta, din apreciere pentru o funcţie importantă din acest sistem, in acest caz deţinuta contrar voinţei majoritatii poliţiştilor din I.P.J. Hunedoara, mai ales a celor la care am făcut referire mai sus şi în special a colegilor care sunt direct afectati si care expun abuzurile comise, lucratori fata de care se încerca eliminarea din sistem folosindu-se diagnostice medicale care s-ar potrivi mai repede celor care conduc acest inspectorat.

Tinand cont de aceste aspecte si atata timp cat inspectorul sef refuza categoric dialogul cu reprezentantii organizatiilor sindicale, avand si fata de acestia un comportament dictatorial, nu ne asteptam la o demisie de onoare din partea sa si nu ne ramane decat sa solicitam conducerii Ministerului Afacerilor Interne si Inspectoratului General al Politie Romane dispunerea masurilor legale care se impun.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top