2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | IPJ Suceava, “Stat în stat”!

IPJ Suceava, “Stat în stat”!

Nesecret

03.04.2018

C O M U N I C A T

IPJ Suceava, “Stat în stat”!

          La IPJ Suceava activitatea este coordonată după principii absurde care nu au nicio legătură cu realitatea, idei născute în birouri calde în care șefii își clădesc cariere pe munca lucrătorilor operativi.

          Prin managementul defectuos, șefii IPJ Suceava, nu-i mai lasă pe lucrători să-și îndeplinească atribuțiile din fișa postului, pentru că în mare parte a programului  polițiștii se transformă în “secretare”! Timpul pe care polițistul operativ îl pierde pentru întocmirea de situații și rapoarte absurde, este timpul în care polițistul ar trebui să se afle în strada. În cazul lucrătorilor din mediul rural s-a depășit cu mult volumul activităților ordonate pe linie rutieră, față de cele planificate în fișa postului, în situația în care aceștia sunt insuficienți numeric în raport cu volumul de activitate pe care-l comportă sectorul rural, încât, practic, pentru activitățile pe linie judiciară nu mai rămâne timp deloc. De la blamatul “ordin” verbal prin care șefii pretindeau lucruri absurde, s-a trecut la “ordinul” ori “dispozitia” scrisă care pune IPJ Suceava pe poziția de “Stat în stat”.

          De ce domnilor din conducerea IPJ Suceava nu verificați posibilitățile reale ale executării ordinelor pe care le dispuneți și de ce nu tineți cont de semnalele care vin din rândul lucrătorilor? În loc să-i degrevați de sarcini inutile, îi împovărați cu activități care-i deturnează de la cele din fișa postului?

          Urmăriți punerea în aplicare a dispozițiilor prin ocuparea posturilor vacante, prin asigurarea condițiilor de muncă a lucrătorilor operativi, ori atribuiți sarcini de analiză acelor mulți care ocupă birourile IPJ. Vă recomandăm să faceți o evaluare la nivelul  birourilor și a activității celor care stau degeaba, a căror muncă o fac cei ce ar trebui să fie implicați exclusiv în munca operativă, asta în loc să-i urmăriți tot pe polițiștii din stradă!

          Un polițist operativ, din cele 8 ore de muncă, aproximativ patru le pierde în birou facând implementări ale raportului de serviciu în calculator sau alte activități neoperative.

          Mai rău decât atât, cereți polițiștilor să aplice măsuri coercitive pentru abateri care nu au o gravitate majoră, care pot fi corectate în conduita șoferilor, prin avertisment, fapt ce contravine direcției promovate de către IGPR care pune accent pe munca de prevenire și nu pe cea de sancționare.

          Totodată vă reamintim că polițistul are dreptul să aplice oricâte măsuri de avertizare, fără a avea obligația să-și justifice decizia în fața nimănui!

          În cadrul videoconferinței din data de 08.03.2018, Inspectorul General al Poliției Române a dispus la punctul 5 din Nota de Sarcini, măsurile pentru derularea în bune condiții a activităților pe linie rutieră, fără impunerea unor norme prestabilite sau a unei ținte cantitative de sanctiuni, ori măsuri complementare”.

          Poate răspunde ,,prea-imputernicitul” comisar șef Buliga Toader, care este resortul care a dus la dispoziția absurdă prin care “Agenții constatatori (agenți și ofițeri de poliție rutieră) vor întocmi o notă la ieșirea din serviciu, anexă la raportul de activitate, în care vor exemplifica fiecare caz în care au aplicat sancțiunea constând în avertisment motivând corespunzător decizia privind aplicarea avertismentului, prin raportare la criteriile de individualizare a sancțiunii prevăzute de art. 21 alin. 3 din O.G. nr. 2/2001”.

          Poate că în loc sa emiteți “dispoziție la dispoziție”, ar fi mai bine să mergeți în trafic, să analizați personal deciziile lucrătorului, adică să coborâți cu picioarele pe pământ, fiindcă în birouri se pare că aveți doar proaste inspirații, care în final îl batjocoresc pe polițistul din stradă. Ne referim la acel polițist căruia nu-i sunt acordate toate drepturile, care nu are nici măcar echipamentul corespunzător activității rutiere și care depune eforturi personale pentru bunul mers al activității.

          Cum i se pretinde unui polițist să completeze într-o fișă dacă este ,,bolnav psihic” contravenientul? De confidentialitatea datelor medicale și a diagnosticului bolii unui cetațean, ați auzit?! Dispozițiile absurde sunt contrare Ordinelor, așa cum un Ordin nu poate contrazice o Lege, iar Dispoziția nu poate să iasă din cadrul Ordinului. Aceste principii legale se pare că sunt “faultate” în cadrul I.P.J. Suceava și nu duc decât la deprofesionalizarea Poliției Române.

Biroul Executiv Central

Scroll To Top