2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | Intalnirea de la MAI din 22.11.2017 pentru modificari legislative

Intalnirea de la MAI din 22.11.2017 pentru modificari legislative

Antet-SNAPNesecret

Nr. 12964 / 23.11.2017

COMUNICAT

 În data de 22.11.2017, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanți din conducerea Sindicatului Național al Agenților de Poliție, au avut o întâlnire informală cu secretarul general adjunct, domnul comisar șef de poliție Geani-Cătălin Nica, însoțit de specialiști din cadrul departamentelor Juridic și Resurse Umane.

Subiectul discuțiilor a fost pachetul pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice.

La această dezbatere, au fost aduse la cunoștința conducerii M.A.I., propunerile organizației noastre referitoare la îmbunătățirea unor legi de bază pentru activitatea polițiștilor.

O importanță deosebită a fost acordată modificărilor ce urmează a fi aduse la prevederile Legii nr.61 din 1991 republicată, unde au fost menționate punctual, problemele pe care le-am identificat în proiectul prezentat, cu privire la conducerea persoanelor la sediu, stabilirea identității, controlul corporal și al bagajelor, cuantumul sancțiunilor și timpul prevăzut în lege pentru aceste activități.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, au fost foarte receptivi la propunerile formulate, invocând necesitatea corelării legislației la prevederile Codului de Procedură Penală, precum și la actele existente în alte țări civilizate din Uniunea Europeană, acceptând ideea că proiectul necesită o serie de modificări.

Având în vedere importanța acestui pachet legislativ, am primit asigurări că vom primi un exemplar al proiectului, în forma modificată, acesta urmând a fi supus din nou, unei dezbateri publice înainte de promulgare.

Concluzia finală a fost aceea că, pe de o parte trebuie întărită autoritatea polițistului și siguranța cetățenilor, dar pe de altă parte noua lege nu trebuie să cuprindă prevederi care să conducă la comiterea de abuzuri sau la încălcarea unor drepturi fundamentale ale omului.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

,,Uniți vom fi puternici”

 

 

Scroll To Top