2021/06/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | Intalnire la Politia de Frontiera

Intalnire la Politia de Frontiera

Nesecret

din  08.03.2018

INFORMARE

Întâlnire la Poliția de Frontieră

          În data de 06.03.2018, la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, o delegație sindicală formată din reprezentanți ai Biroului Executiv Central al Sindicatului Național al Agenților de Poliție, împreună cu lideri ai unor Birouri Teritoriale, au avut o întâlnire cu cei din conducerea acestui inspectorat.

          Scopul principal a fost acela de a aduce la cunoștința conducerii problemele cu care se confruntă polițiștii de frontieră și găsirea unor soluții de rezolvare a acestora.

          La SPF Sighetu Marmației au fost delegați oameni cărora nu le-au fost acordate drepturile cuvenite, această problemă fiind rezolvată pe loc, astfel încât, pe viitor, dacă vor mai fi cazuri de detașare, lucrătorii vor primi toate drepturile legale.

          În cursul acestui an vor fi alocate autospeciale noi, în special în zonele cu relief muntos, începând cu sectoarele de frontieră Darabani, Dorohoi, Românești, Rădăuți Prut și Stanca, unde s-a luat deja decizia de a repartiza autovehicule Dacia Duster.

          Pentru lucrătorii din cadrul I.T.P.F. Oradea – SPF Nădlac, se va rezolva problema semnalată de organizația noastră, prin aceea că li se vor ponta și plăti o oră în plus, necesară transportului la punctul de lucru.

          La SPF Darabani, sediul urmează să intre în renovare iar lucrătorii acestui sector vor fi relocați în clădirea unei unități de învățământ din apropiere, unde au asigurate condiții decente de lucru.

          Urmează ca împreună, SNAP și IGPFR, să găsim cele mai bune variante în vederea construirii de foișoare și amplasarea lor pe zona verde a frontierei pentru a asigura condiții de muncă decente pentru toți lucrătorii.

          Referitor la problema combustibilului necesar pentru autospecialele de serviciu, conducerea inspectoratului general ne-a asigurat că nu există nicio cerere de suplimentare care să nu fie onorată, dar totodată se cunoaște faptul că există și cazuri în care șefii de structuri teritoriale nu au solicitat acest lucru.

           Au mai fost supuse discuțiilor aspecte referitoare la ținută, echipament de protecție, sporul pentru studii superioare, modificarea OMAI nr. 42/2015, decontarea chiriei, acestea fiind probleme rezolvabile la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

          La final, de comun acord,  s-a decis ca în virtutea Legii Dialogului Social, să fie organizate întâlniri lunare între șefii structurilor Poliției de Frontieră și liderii sindicali.

Biroul Executiv Central

Scroll To Top