2021/10/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | Intalnire intre reprezentantii SNAP si IGPF

Intalnire intre reprezentantii SNAP si IGPF

Antet-SNAPNesecret
Nr. 8584 / 17.02.2015

C O M U N I C A T
”Întâlnire între reprezentanții SNAP și IGPF”

În data de 17.02.2015, ora 09:00, la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a avut loc o întâlnire între șeful IGPF, chestorul general Buda Ioan, împreună cu reprezentați ai structurilor din cadrul IGPF și reprezentanții SNAP, Iulian Surugiu – președinte, Viorel Stroe – vicepreședinte, împreună cu consilierul juridic Dumitru Ștefan, ocazie cu care s-au discutat următoarele probleme:

– acordarea în luna curentă a sporului de 75% pentru orele lucrate sâmbătă și duminică și sărbători legale, precum și pentru orele lucrate suplimentar în astfel de zile;
– dotarea cu echipament de protecție a polițiștilor de frontieră;
– pregătirea profesională lunară să se efectueze în timpul programului;
– decontarea cheltuielilor de transport potrivit OMAI nr. 51/2014.

Cu privire la acordarea în luna curentă a sporului de 75% pentru orele lucrate sâmbătă și duminică și sărbători legale, precum și pentru orele lucrate suplimentar în astfel de zile s-a susținut din partea conduceri IGPF că acest spor se acordă în luna curentă, doar că în privința orelor lucrate suplimentar în astfel de zile acestea ar trebui să se acrode după cele 60 de zile prevăzute de Codul Muncii. Reprezentanții SNAP au adus la cunoștință că în privința orelor lucrate suplimenar în zilele de sâmbătă și duminică și sărbători legale se aplică două compensații cumulativ, respectiv prima dată se aplică sporul de 75% pentru că orele sunt efectuate în zilele de sâmbătă și duminică și sărbători legale, iar a doua oară se aplică situația compensării cu timp liber corespunzător a orelor lucrate suplimentar peste durata normală a programului de lucru.

Dotarea cu echipament de protecție a polițiștilor de frontieră este o mare problemă, deoarece reprezentanții IGPF au afirmat că depozitele sunt goale și în prezent este asigurat doar 20% din necesar, iar începând cu luna iunie 2015 se vor aloca sumele pentru completarea fișelor de echipare.

Referitor la faptul că pregătirea profesională lunară să se efectueze în timpul programului, iar acolo unde acest lucru nu este posibil din cauza specificului programului să se dispună contabilizarea acestor ore sub forma orelor suplimentare, s-a conchis că pe viitor acest lucru se va realiza în acest fel.

În privința decontării cheltuielilor de transport potrivit OMAI nr. 51/2014 reprezentanții IGPF au afirmat că s-au decontat aceste cheltuieli polițiștilor care au cerut acest drept și care au îndeplinit cerințele legale stipulate în actul normativ.

În acest sens, SNAP a inițiat demersurile necesare pentru ca de prevederile OMAI nr. 51/2014 să beneficieze cât mai mulți polițiști, urmând ca el să fie modificat și republicat în cel mai scurt timp.
În încheiere dorim să asigurăm toți polițiștii de faptul că SNAP va lupta atât pentru respectarea drepturilor profesionale, cât și pentru obținerea altor drepturi pe deplin justificate.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
”Uniți vom fi puternici!

Scroll To Top