2020/11/26
Ultima ora:
Acasa | Articole | Intalnire cu noul premier

Intalnire cu noul premier

23.10.2019  

C O M U N I C A T

Întâlnire cu noul premier

Vă informăm că reprezentanți din conducerea Sindicatului Național al Agenților de Poliție au avut o întâlnire cu noul premier desemnat Ludovic Orban, căruia i-au fost aduse la cunoștință principalele probleme ale polițiștilor, precum și proiectele pe care le considerăm prioritare pentru perioada imediat următoare.

                Facem precizarea că organizația noastră nu dorește să se implice în problemele politice, în lupta dintre partidele aflate la putere și cele din opoziție, singura luptă în care suntem implicați fiind cea sindicală.

                În cadrul întâlnirii, conducerea SNAP a precizat că indiferent de ce apartenență  politică va avea guvernul, acesta trebuie să înțeleagă care sunt prioritățile din Ministerul Afacerilor Interne, necesitatea unei reforme, majorarea normei de hrană, creșterea salarială de la 01 ianuarie 2020 – conform legii, precum și emiterea ordonanței de urgență pentru plata orelor prestate de polițiști în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale pentru anul viitor.

                Trebuie să tragem din nou un semnal de alarmă și să aducem în atenția opiniei publice faptul că, la nivelul MAI, o parte dintre proiecte sunt blocate, anumite decizii nu pot fi luate, iar instabilitatea politică generează în continuare confuzie și nesiguranță în rândul polițiștilor. În acest timp o parte dintre cei aflați prin birourile ministerului așteaptă ca cei care vor veni la putere să-i considere utili și să le ofere diverse funcții, fapt pentru care acționează cu prudență, astfel încât să nu supere pe nimeni.

                Nu trebuie să uităm că polițiștii au rămas defavorizați și la capitolul salarizare, în comparație cu alte categorii din sectorul bugetar și nu putem să acceptăm ideea că într-o țară democratică cum este România, cei aflați la putere nu sunt în stare să plătească polițiștii.

                În urma întâlnirii, sperăm că noul guvern a înțeles care sunt principalele probleme din sistem, importanța rezolvării cât mai urgent a acestora, precum și care este rolul poliției în cadrul societății.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top