2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Intalnire cu Ministrul Muncii

Intalnire cu Ministrul Muncii

Antet-SNAP

 C  O  M  U  N  I  C  A  T 

“Intalnire cu Ministrul Muncii”

 

            In data de 08.02.2017, o delegatie din cadrul Biroului Executiv Central al Sindicatului National al Agentilor de Politie a avut o prima intalnire informala cu Ministru Muncii doamna Lia Olguta Vasilescu, privind salarizarea politistilor.

            In urma discutiilor purtate cu doamna ministru a rezultat faptul ca, la sfarsitul lunii Februarie – inceputul lunii Martie 2017, reprezentantii conducerii Ministerului Muncii vor programa o intalnire de lucru cu organizatiile sindicale reprezentative din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu privire la legea salarizarii unitare a personalului platit din fonduri publice.

            Delegatia S.N.A.P. a adus la cunostinta doamnei ministru o parte dintre carentele existente cu privire la salarizarea politistilor, aspectele discriminatorii dintre agenti si ofiteri persista de foarte multi ani din cauza specialistilor din M.A.I. care de fiecare data au negociat doar pentru ei sau pentru cei care se lauda in bilanturi, nu si pentru cei din sistemul operativ care muncesc efectiv in strada.

            Ca discriminari mentionam ca toate sporurile sunt raportate la salariul de functie (un agent primeste un spor de 300 lei, iar un ofiter 1500 lei), sporurile nu sunt egale sau unitare. Amintim unul dintre principiile fundamentale, respectiv la munca egala, plata egala (exemplu: la acelasi volum de munca, un agent primeste un salariu de 3000 lei, iar un ofiter 6400 lei).

            În perioada urmatoare vom reveni cu alte informatii dupa ce va avea loc intalnirea programata la Ministerul Muncii.

UNITI VOM FI PUTERNICI!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top