2019/10/15
Ultima ora:
Acasa | Articole | Informare videoconferinta I.G.P.R. 20 septembrie

Informare videoconferinta I.G.P.R. 20 septembrie

Antet-SNAPNesecret
Nr. 11516 / 20.09.2016

COMUNICAT

Informare videoconferință I.G.P.R. 20 septembrie

Astăzi a avut loc la sediul Inspectoratului General al Poliției Române o videoconferință la care au fost prezenți conducerea I.G.P.R. și șefii structurilor de poliție interesate de angajările din sursă externă, Sindicatul Național al Agenților de Poliție a fost reprezentat de către președintele Constantin Mandache și Ionel Babuș, președintele Federației A.I.Cuza.

Subiectul principal al discuțiilor a fost referitor la organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere și pentru acoperirea deficitului de personal, prin încadrări din sursă externă.

Pentru încadrarea din sursă externă, în luna octombrie vor fi scoase la concurs 2.853 de funcții. Un număr de 279 de funcții vor fi pentru încadrarea specialiștilor, dintre care 231 sunt de ofițeri și 48 pentru agenți. Elementul de noutate constă în aceea că la concursurile pentru funcțiile de ofițeri specialiști pot participa inclusiv agenții de poliție care au studii in specialitatea posturilor scoase la concurs.

Din totalul de 2.480 de locuri pentru cei din sursă externă în vederea ocupării funcțiilor de agent de poliție, pentru reîncadrarea foștilor polițiști (disponibilizare/demisie) au fost alocate 94 de locuri.

În situația în care locurile nu vor fi ocupate dupa finalizarea concursurilor, se vor organiza la nivelul structurilor teritoriale noi concursuri până la ocuparea funcțiile rămase vacante.

După finalizarea încadrărilor din sursă externă, va fi organizat un nou concurs pentru trecerea agenților cu studii superioare în corpul ofiterilor, ținându-se cont de funcțiile rămase vacante.

Față de cele discutate în videoconferință, conducerea I.G.P.R. a specificat ca în următoarele două zile va reveni cu date noi, pe care S.N.A.P. vi le va face cunoscute imediat.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top