2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Informare SNAP 03.12.2020

Informare SNAP 03.12.2020

Nesecret
03.12.2020

 C O M U N I C A T

Sindicatul Național al Agenților de Poliție a facut tot posibilul să fie o organizație corectă și cinstită, în primul rând cu membrii săi, dar în aceeași măsură și în relațiile pe care le are cu terți, acest lucru fiind posibil prin prezentarea adevărului cu orice preț.

În acest context, așa cum l-am criticat pe ministrul de interne, atunci când a fost cazul, corect este să amintim și lucrurile bune care au fost făcute, ținând cont de perioada grea prin care trecem din cauza pandemiei.

Dintre aspectele pozitive realizate în anul 2020, aminim creșterea salarială conform legii, acordarea sporului pentru s.d.s.l., investiții în dotare (armament și muniție, autospeciale noi, camere video tip bodycam, veste de protecție), reabilitarea sediilor, precum și crearea unor spații noi pentru polițiști și polițiștii de frontieră.

Este ușor să arăți cu degetul acuzator spre cei aflați la conducere dar trebuie ținut cont de faptul că Ministerul Afacerilor Interne este unul cu un număr foarte mare de angajați, printre care sunt oameni educați și alții cu mai puțină carte, cu profesioniști și cu oameni fără pregătire și nu în ultimul rând, cu oameni politici și care au interese meschine.

Despre subfinanțare și neajunsurile din sistem am putea scrie mult, dar nu considerăm ca fiind corect să afirmăm că vina aparține exclusiv ministrului Vela, mai ales că majoritatea problemelor durează de zece – două zeci de ani.

Pentru a ne face mai bine înțeleși, exemplificăm prin proiectul de modificare a Legii nr.360 / 2002 – Statutul Polițistului, pentru care a fost creat inițial un grup de lucru – sindicate/angajator, la care participa și un specialist din MAI, pe vremea aceea fiind comisar de poliție, care între timp a ajuns la gradul de chestor iar statutul a rămas tot  neschimbat !

Facem precizarea că au apărut public, o serie de critici, ale unor ,,polițiști-vedetă” în mediul on-line, referitor la modul de acordare a gradelor și distincțiilor cu ocazia Zilei Naționale a României – 1 decembrie, activitate pentru care organizația noastră a fost consultată anterior, noi neavând de făcut obiecții.

Încheiem cu speranța că ministrul de interne a înțeles cum funcționează acest sistem și că în anul care urmează angajații MAI vor beneficia de lucruri mai bune decât în acet an.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top