2020/09/27
Ultima ora:
Acasa | Articole | Informare procedura persoane disparute

Informare procedura persoane disparute

Nesecret

10.02.2020

C O M U N I C A T

Informare SNAP

În data de 07.02.2020, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social care a avut pe ordinea de zi dezbaterea unor proiecte legislative, printre care și procedura privind căutarea persoanelor dispărute.

Ca urmare a solicitării reprezentanților Sindicatului Național al Agenților de Poliție acest proiect a fost respins, urmând a fi modificat și discutat într-o altă ședință.

Solicitarea noastră s-a bazat pe anumite prevederi din proiectul de lege, care în accepțiunea noastră nu sunt în concordanță cu alte legi-cadru și nici cu practica cunoscută în cazul persoanelor dispărute, plecând de la ,,sesizarea din oficiu” și până la modul practic de acțiune.

Suntem de acord cu principiul referitor la îmbunătățirea permanentă a cadrului legislativ, dar nu putem accepta o lege elaborată în grabă, ca urmare a unor cazuri de dispariție, intens mediatizate.

Nu trebuie neglijat nici faptul că anumite prevederi, din proiectul de lege prezentat, creează premizele comiterii unor abuzuri, prin care se pot încalca drepturi fundamentale ale omului și prevederi ale Constituției României.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top