2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Informare politisti privind aburelile Guvernului

Informare politisti privind aburelile Guvernului

antetNesecret
Nr. 728 / 08.04.2016

COMUNICAT

În data de 07.04.2016 a avut loc sedința Biroului Executiv al Blocului Național Sindical, la care a participat și președintele Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România „Alexandru Ioan Cuza„ Iulian Surugiu. Cu această ocazie s-au discutat diverse aspecte, printre care și faptul că la 03.04.2016 președintele B.N.S. a fost la sediul Guvernului unde gunvenanții au incercat să-i explice că legea salarizării nu poate intra în vigoare, decât cu unele sacrificii, adică tăieri din altă parte și încercarea de corecție a salariilor din sistemul bugetar.

În data de 06.04.2016 la sediul Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a avut loc o întâlnire între ministrul muncii și liderii celor cinci confederații sindicale, printre care și Blocul Național Sindical, la care Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România „A.I. Cuza„ este afiliată, fiind conturate următoarele idei:

Guvernul intenționează să adopte o ordonanță de urgență care să intre în vigoare la data de 01.08.2016 cu valabilitate un an, privind corecția salariilor; pe înțelesul tuturor, dacă într-o instituție există doi lucrători care fac aceeași muncă, să fie încadrați pe aceeași funcție și remunerați cu același salariu; să fie aliniate treptele de salarizare, vechimea în muncă și altele.

Guvernul, de fapt, recunoaște că în sistemul bugetar există disfuncționalități, discriminări, sporuri mai mari pentru cei care stau în birouri, într-un cuvânt un sistem cu mari carențe.

În schimbul acestei ordonanțe, Guvernul poate impune unele măsuri cum ar fi, inghețarea salariului minim pe economie și a sporurile atribuite pentru o perioada de un an (sporurile de noapte, antenă, chiria, indemnizațiile de concediu etc.).

Biroul Executiv al Blocului Național Sindical a votat în unanimitate că nu poate fi de acord sub nicio formă cu înghețarea salariului minim pe economie și nici cu celelalte aspecte și a cerut convocarea Consiliului național tripartit pentru dialog social care, din păcate, în statul de drept se întâlnește foarte rar și sindicaliștii trebuie să se roage ca acest consiliu, până la urmă să își facă treaba.

Blocul Național Sindical a luat în calcul și în varianta în care, dialogul social nu va da roade, să treacă la acțiuni de protest.

Vă vom ține la curent cu evoluția acestor aspecte.

Președintele Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor
din România „Alexandru Ioan Cuza„

Scroll To Top