2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | INFORMARE pentru politisti – 15.01.2019

INFORMARE pentru politisti – 15.01.2019

15.01.2019

C O M U N I C A T

Săptămâna trecută era programată o întâlnire cu Subsecretarul de Stat și cu șefii direcțiilor generale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar cu câteva ore înainte de întâlnire am fost anunțați că aceasta a fost amânată și că va avea loc în data de 14 ianuarie.

Ieri am aflat că este vorba despre o ședință informală, în cadrul căreia angajatorul dorește să ne aducă la cunoștință despre proiectele care vor fi realizate în 2019, anume: pregătirea profesională și fizică a polițiștilor și schimbarea unor semne distincte la uniformă.

Cu privire la primul proiect, dacă pregătirea profesională și fizică a polițiștilor se va realiza în condiții civilizate și fără încălcarea drepturilor acestora, vom fi de acord și vom susține angajatorul în calitate de parteneri, în limitele legale.

În ceea ce privește ținuta polițiștilor, sigur că dacă aceasta va suporta modificări în bine, materiale calitative, materiale rezistente, termoizolante, etc, vom fi de acord.

Ne întrebăm acum, de ce nu s-a ținut ședința atunci când a fost programată? De ce au lipsit directorii care ar fi putut să ne ofere răspunsuri la întrebările noastre, sigur v-ați dat seama, vorbim despre salarizare, vechea și eterna problemă a polițiștilor.

Dacă astăzi în România o firmă din domeniul privat nu poate angaja o persoană cu studii superioare fără a-l plăti la nivelul studiilor, se pare că în M.A.I. se poate.

Specialiștii de la financiar nu au găsit o soluție până acum prin care nimeni să nu se mai raporteze la nivelul anului 2009, așa că un agent de poliție cu o vechime mai mică de un an poate avea salariul la fel, sau chiar mai mare decât al unui agent cu 15-20 de ani vechime.

Nu putem să nu recunoaștem că de 5-6 luni tot discutăm și tot negociem cu factorii de decizie: angajatorul-MAI, Guvernul României, Ministerul Finanțelor Publice și până acum am discutat ca din ianuarie 2019 marirea salariului unui agent să fie între 300-700 lei net, bani pe care să-i primească efectiv polițistul, nu doar pe hârtie.

Dacă lucrul acesta nu se va întâmpla, Sindicatul Național al Agenților de Poliție împreuna cu F.S.D.P.R.,,A.I. Cuza” va analiza situația și va hotărî ce forme de protest vom aborda.

Ne vom gândi la acțiuni de protest care, de această data, să aibă și rezultatele scontate.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top