2021/01/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | Informare Ordonanta 57/2015

Informare Ordonanta 57/2015

antetNesecret
Nr. 726 / 06.04.2016

COMUNICAT

În data de 05.04.2016 o delegatie a Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România ,,Alexandru Ioan Cuza” a participat la activități în cadrul Paralamentului României, respectiv la ședința Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaților, unde au fost discutate amendamentele la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2015.

Normal ar fi fost ca ordonanța să fie pusă în discuție în ședința comună a celor trei comisii, respectiv Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională și Comisia pentru muncă şi protecţie socială, lucru care nu s-a întâmplat. Considerăm că astfel, prin separarea comisiilor, să se tragă de timp, iar „pe surse„ circulă informația că Guvernul și conducerea instituțiilor din sistemul de apărare națională, doresc ca ordonanța să rămână așa cum a fost elaborată inițial.

Părerile politicienilor sunt împărțite, unii își doresc să profite de ordonanță pentru a-și face campanie electorală, alții nu înțeleg cum funcționează sistemul.

În acest moment ordonanța a trecut de Comisia pentru muncă şi protecţie socială, într-o formă avantajoasă pentru oameni, dar mai avem de trecut de încă doua comisii, plus votul în plenul Camerei Deputaților.

Toate acestea trebuie să se întâmple luna aceasta, deoarece în luna mai vor începe pregatirile pentru campanie și probabil nu va mai fi întrunit cvorumul și ordonanța va fi împinsă către sesiunea de toamnă sau pentru parlamentul viitor.

Reamintim totodată că în Parlament se afla și ordonanța privind evaluarea polițiștilor și facem demersuri să fie trecută prin comisii, să obțină votul în plen pentru ca polițiștii să poată fi avansați și astfel să întrăm în normalitate.

Președintele Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor
din România „Alexandru Ioan Cuza„

Scroll To Top