2021/06/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | Informare membrii SNAP

Informare membrii SNAP

       Nesecret

21.10.2019

    C O M U N I C A T

Informare pentru membrii SNAP

Președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, aflat la conducere în anul 2017, a organizat un Congres Național Ordinar, ocazie cu care, conform prevederilor  statutului au fost susținute și alegeri, existând într-adevăr o diferență de câteva zile de amânare datorită faptului că locația unde era programat congresul era ocupată.

Toată lumea și-a asumat această modificare a datei, în sală fiind prezenți 117 membrii ai Congresului cu drept de vot, lucrările fiind desfășurate cu respectarea procedurilor statutare.

Cel care a organizat Congresul, împreună cu un apropiat al său, care, în urma alegerilor nu au mai fost aleși în funcții de conducere, au părăsit lucrările imediat după anunțarea rezultatelor, ulterior contestând Congresul organizat, în instanță.

Ne întrebăm cu ce au fost prejudiciați cei în cauză, în condițiile în care ei au fost organizatorii Congresului, au candidat și ulterior nu au contestat rezultatul alegerilor în cadrul congresului, deși aveau această posibilitate?!

Rezultatul alegerilor nu a fost unul care să genereze îndoieli, la secretariatul congresului fiind înregistrate 113 voturi pentru și 4 împotrivă.

Începând cu anul 2017 și până în prezent, unui judecător i-a trebuit mai mult de doi ani ca să se pronunțe dacă acel congres a fost, sau nu valabil, fapt ce ne determină să avem multe îndoieli cu privire la acest proces, dar decizia instanței este lege.

Între timp, instanța de judecată a luat la cunoștință despre faptul că cel care a contestat lucrările congresului este președinte la o altă organizație sindicală, fiind într-o situație de incompatibilitate, informație de care nu s-a ținut cont.

Să înțelegem că în această țară, o organizație sindicală nu mai poate să își aleagă democratic liderii, aceștia fiind numiți de instanță sau de către alte instituții?!

În final dorim să vă informăm că vom folosi toate căile de atac și vom organiza un nou congres, eventual cu prezența unor reprezentanți din mass media, astfel incât totul să fie cât mai transparent, cu mențiunea că organul suprem de conducere al sindicatului este Congresul Național.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top