2020/06/04
Ultima ora:
Acasa | Articole | INFORMARE – 12.09.2019

INFORMARE – 12.09.2019

12.09.2019

INFORMARE

În ultima perioadă, am primit, din partea membrilor de sindicat, mai multe semnale referitoare la diverse informații negative, legate de acordarea drepturilor salariale și de modificare a legii pensiilor, care au generat o serie de temeri în rândul polițiștilor.

Ca urmare a acestor sesizări, reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție au contactat factori din conducerea Ministerului Afacerilor de Interne, iar în urma discuțiilor purtate cu aceștia, facem următoarele precizări:

La nivelul ministerului, există în prezent fondurile necesare pentru acordarea drepturilor salariale  integral, pe luna în curs.

Cât privește norma de hrană, aceasta va fi acordată retroactiv de la 01.01.2019, conform ordonanței 114/2018 modificată, proiect legislativ ce se află la Camera Deputaților – for decizional și va fi pusă pe ordinea de zi la prima întrunire.

Referitor la legea pensiilor, au existat și există mai multe proiecte de modificare dar, având în vedere că ultimele schimbări au fost în defavoarea polițiștilor, organizația noastră nu va accepta sub nicio formă alte proiecte în urma cărora oamenii să aibă de pierdut.

Dacă ne raportăm la orice exemplu din țările civilizate, vedem că un polițist care a lucrat 25 de ani în operativ, poate să se pensioneze, beneficiind de toate drepturile.

 Considerăm că cei care cred că ar trebui majorată vârsta de pensionare, nu au habar de ce înseamnă adevărata muncă de poliție, în stradă, în ture, cu toate riscurile și stresul aferent și mai ales care este speranța de viață a unui polițist sau polițist de frontieră.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top