2021/06/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | Incepand cu anul viitor si cei care au absolvit o facultate bugetata de stat pot urma cursurile Academiei de Politie Al. I. Cuza

Incepand cu anul viitor si cei care au absolvit o facultate bugetata de stat pot urma cursurile Academiei de Politie Al. I. Cuza

Antet-SNAP

Nesecret
Nr. 7572 / 01.08.2014

C O M U N I C A T
”Începând cu anul viitor și cei care au absolvit o facultate bugetată de stat pot urma cursurile Academiei de Politie ”Al. I. Cuza”

Ca urmare a Dispozitiei IGPR nr. 17/11.04.2014 prin care ”politiștii care formează personal pentru nevoile MAI” puteau candida la concursul organizat de Academia Natională de Informatii, iar în situatia în care ar fi fost admiși (chiar dacă erau absolventi ai unei facultăti care a fost bugetată de stat) ar fi avut posibilitatea să achite taxele de școlarizare stabilite de Senatul Academiei, SNAP a solicitat prin adresa nr. 7137/06.05.2014 ca această situatie să fie reglementată și în privinta Academiei de Politie ”Al. I Cuza”. Răspunsul IGPR la această solicitare venită din partea SNAP a fost acela că ”Academia de Politie Al. I. Cuza nu este subordonată IGPR, solicitarea fiind trimisă la Directia Generală Management Resurse Umane”.

Pentru ca această situatie discriminatorie să fie eliminată cât mai rapid posibil, conducerea SNAP a solicitat în data de 09.05.2014 o întâlnire cu dl Remus Pricopie, ministrul Educatiei, Cercetării, Tineretului și Sportului.

În data de 26.06.2014, Guvernul României a emis Ordonanta nr. 49 (publicată în Monitorul Oficial nr. 486/30.06.2014) prin care au fost reglementate mai multe aspecte ale Legii educatiei nationale nr. 1/2011, printre care și aspectul discriminatoriu privind pe cei care au absolvit o facultate bugetată de stat care nu aveau posibilitatea să participe la concursurile unor alte facultăti bugetate de stat.

Pe acestă cale, dorim să multumim politiștilor care ne-au semnalat această situatie anormală, ei fiind initiatorii acestui demers și cu această ocazie rugăm toti membrii de sindicat să sesizeze toate problemele profesionale cu care se confruntă pentru a putea reuși împreună rezolvarea lor.

Alăturat anexăm documentele explicative cu privire la cele expuse mai sus.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
”Uniti vom fi puternici!”

Incepand cu anul viitor si cei care au absolvit o facultate bugetata de stat pot urma cursurile Academiei de Politie Al. I. Cuza_Page_2 Incepand cu anul viitor si cei care au absolvit o facultate bugetata de stat pot urma cursurile Academiei de Politie Al. I. Cuza_Page_3 Incepand cu anul viitor si cei care au absolvit o facultate bugetata de stat pot urma cursurile Academiei de Politie Al. I. Cuza_Page_4 Incepand cu anul viitor si cei care au absolvit o facultate bugetata de stat pot urma cursurile Academiei de Politie Al. I. Cuza_Page_5 Incepand cu anul viitor si cei care au absolvit o facultate bugetata de stat pot urma cursurile Academiei de Politie Al. I. Cuza_Page_6

 

Scroll To Top