2020/04/06
Ultima ora:
Acasa | Articole | Inca un erou din randurile politistilor

Inca un erou din randurile politistilor

30.10.2019  

C O M U N I C A T

Încă un erou din rândurile polițiștilor

Cu tristețe în suflet, am aflat despre moartea unuia dintre noi, cel care a fost luptător în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Inspectoratul de Poliție al Județului Alba, Mihai Moțica, care ne-a părăsit la vârsta de doar 44 de ani.

        Acesta, în ciuda problemelor și a stării de sănătate,  s-a prezentat singur la cabinetul medical, cu demnitate, așa cum a fost cunoscut de-a lungul vieții de familie, colegi și prieteni, dar din nefericire medicii nu l-au mai putut salva.

        În aceste momente grele, când toată lumea plânge pierderea unui om drag, câțiva șefi de IPJ-uri și împuterniciți, cu o mentalitate comunistă au refuzat să aprobe deplasarea unei autospeciale și a unor colegi care doreau să participe la funerarii.

Reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție au informat despre această situație pe cei aflați la conducerea Ministerului Afacerilor Interne și a Inspectoratului General al Poliției Române, care au fost surprinși să afle despre incompetența unora care se afla la cârma unor inspectorate județene și care nu sunt în stare să-și asume nicio răspundere.

Cu toate că aceste aspecte umbresc în mod negativ atât starea de doliu, cât și imaginea instituției Poliției Române, considerăm că ele trebuie scoase la iveală, cei vinovați arătați cu degetul și pedepsiți, astfel încât faptele să nu se mai repete.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție dorește să atragă atenția asupra unui aspect foarte grav, acela că speranța de viață a polițiștilor scade pe zi ce trece, transformând totodată această meserie într-una neatractivă.

Cei care au în vedere majorarea vârstei de pensionare a polițiștilor,  ar trebui să se gîndească mai bine și să nu uite că cei care pleacă dintre noi, atât de devreme, o fac sacrificându-se pentru menținerea ordinei și a siguranței publice.

Cu respect față de cel care a plecat dintre noi și cu durere sufletească față de această pierdere adresăm sincere condoleanțe familiei polițistului-erou.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top