2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | In urma demersurilor F.S.D.P.R. “A. I. Cuza”, intalnire cu GABRIEL OPREA Viceprim-ministru pentru securitate nationala, Ministrul Afacerilor Interne

In urma demersurilor F.S.D.P.R. “A. I. Cuza”, intalnire cu GABRIEL OPREA Viceprim-ministru pentru securitate nationala, Ministrul Afacerilor Interne

Ca urmare a solicitarilor repetate adresate conducerii Ministerului Afacerilor Interne de catre Federatia Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania “Alexandru Ioan Cuza”, la data de 14.03.2014,  ora 09:00, la sediul Guvernului Romaniei a avut loc o intalnire informala intre viceprim-ministru pentru securitate nationala, ministru de interne Gabriel Oprea si presedintele F.S.P.R.D. “A. I. Cuza” Iulian Surugiu.

 

Cu aceasta ocazie au fost aduse la cunostinta domnului ministru principalele probleme existente in Poltitia Romana, respectiv:

–        necesitatea adoptarii unui nou Statut al Polițistului;

–        respectarea Dialogului Social în M.A.I.;

–        adoptarea unei noi legi de salarizare pentru polițiști care să includă drepturile și sporurile salariale pierdute din 2010 ( prima de vacanță, al 13-lea salariu, sporul de studii superioare, sporul pentru orele lucrate sâmbăta, duminica și în sărbători legale de 100% etc.);

–        acordarea salariilor de excelenta;

–        asigurarea unor condiții minimale pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului polițienesc ( parcul auto, eficientizarea resursei umane, logistica etc. ).

Pe parcursul discutiilor, presedintele Iulian Surugiu a subliniat problema nerespectarii drepturilor poltistilor, precum si existenta in acest sistem a unor abuzuri comise de catre sefii profesionali asupra personalului din subordine.

 

Domnul ministru Gabriel Oprea a declarat cu aceasta ocazie ca intentioneaza sa aiba o buna colaborare cu organizatiia sindicala si ca atata timp cat se va afla la conducerea Internelor, va face tot posibilul pentru ca drepturile politistilor sa fie respectate.

 

presiuni-F.S.D.P.R.-A.I.-Cuza presiuni-F.S.D.P.R.-A.I.-Cuza-1

Scroll To Top