2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | “In 6 luni te dezbrac! De 870 de lei sa-ti iei lumanari!”

“In 6 luni te dezbrac! De 870 de lei sa-ti iei lumanari!”

14.06.2018

C O M U N I C A T

– “În 6 luni te dezbrac! De 870 de lei să-ți iei lumânări!” –

În majoritatea cazurilor de ULTRAJ, agresiunea asupra POLIȚISTULUI se petrece când acesta se afla în timpul serviciului. Reacțiile infractorilor sunt spontane, rezultate de cele mai multe ori din surprinderea lor în flagrant.

Cum sunt „măsurate” circumstanțele agravante, atunci când un individ premeditează ULTRAJUL, amenință cu cuvinte greu de reprodus, chiar când polițistul se află în timpul său liber, când ultragiatorul dorește „asistență” numeroasă atunci când îl umilește public pe cel ce apără legea!?

Victima unui ULTRAJ premeditat a fost și polițistul Medar Bogdan Ionuț, angajat al IPJ Caraș Severin că lucrător în cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Reșița.

Pentru că a „îndrăznit” să-l amendeze pe un vitezoman pasionat de raliuri, a trebuit să suporte umilința publică la care l-a supus „tăticul” celui sancționat. Astfel, în timpul său liber, când se afla la într-un loc public la o masă cu prietenii, polițistul Bogdan Medar a fost „invitat”, pe un ton arogant, la o „discuție” chiar de către tatăl supărat. Polițistul i-a răspuns individului că nu are secrete, așa încât, „discuția” poate avea loc în prezența celor de față. Atât i-a trebuit celui pus pe scandal, că a și dat drumul „artileriei” de jigniri și amenințări: „Cine ești tu în Reșița să dai amenzi? Tu ești un p…i, voi avea grijă să te dezbrac în șase luni! Eu am mai fumat p…i ca tine, ne vedem la tribunal…”

Scandalagiul a ținut să-l „atenționeze” pe unul dintre prietenii polițistului: „Ce stai cu fraierul ăla la masă, de 870 de lei (n.n. cuantumul amenzii aplicate fiului său), să-și ia lumânări! Și dacă-i dau două palme, o să-l adun de pe jos!”.

Dacă principala problemă rezolvată pe care o așteaptă polițiștii din România este STATUTUL POLIȚISTULUI, așteptarea este legată mai ales de redarea demnității și întărirea autorității omului care apără legea, chiar cu prețul vieții!

Numărul mare de cazuri de ULTRAJ și, mai rău decât atât, felul în care sunt tratați polițiștii ultragiați de către conducerile IPJ-urilor, transformă fiecare zi a polițistului într-o „ruletă rusească”.

Polițistul Medar Bogdan Ionuț a înaintat plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița, față ultrajul căruia i-a căzut victimă.

Cine știe ce vor hotărî procurorii, câtă, vreme știm cu toții cazurile de ultraj…

Cine îi vrea hăituiți, speriați, timorați și umiliți, pe polițiști, câtă vreme ULTRAJUL, acest „cartof fierbinte” de care se feresc conducerile de IPJ-uri, este ignorat?!

Scroll To Top